אודות צור קשר קישורים מדריך חוברות פעילות הכותבים תרומה English
תרמו לעמותת חופש
מאמרים וספרים לחיות חופשי יומן חדשות החזרה בתשובה יוצאים בשאלה השתלטות חרדית עיתונות חרדית במות חופש עוד
     ראשי > לחיות חופשי  לגירסת הדפסה     

ארגון עצמי של חתונה בקפריסין

מנסיונם של מתחתנים טריים

ראו גם: חתונה בפראג, חתונה אזרחית בקפריסין עשו זאת בעצמכם

דף זה מכיל המלצות של גולשים מהשנים האחרונות בנוגע לארגון עצמי של חתונה בקפריסין. אם נתקלתם במשהו לא מעודכן, נשמח אם תספרו לנו, כדי שאחרים יוכלו לקבל מידע עדכני ונכון. הבהרה: אנו מספקים את המידע שלהלן כשירות למתחתנים, אך הסיפורים לא נבדקו על ידנו ואנחנו לא אחראים לתוכנם.

שימו לב: הדף עודכן באופן שהסיפורים והעדכונים החדשים יותר מופיעים למעלה, והוותיקים יותר (שמכילים מידע רב) מופיעים בתחתית. למי שמעוניין לקרוא הכול - מומלץ להתחיל מלמטה.

לראש הדף

יולי 2020
כתבו לנו ש.+פ. (הפרטים שמורים במערכת):

החתונה שלנו בקפריסין (בפאפוס):

טסנו לפאפוס בתחילת יולי 2020 באמצעות Ryanair, באחת הטיסות האחרונות טרם שהכניסה לקפריסין נאסרה לישראלים בעקבות ההתפרצות המחודשת של נגיף הקורונה. בגלל דרישת הבידוד בחזרה לישראל, טסנו רק שנינו.

התאכסנו במלון דירות יוקרתי Elysia Park כחמש דקות נסיעה מבית העיריה של פאפוס והיינו מרוצים מאד.

כאן המקום לציין שנראה לנו פשוט בלתי אפשרי להסתדר בפאפוס ללא רכב - אין תחבורה ציבורית יעילה והמוניות יקרות (אין אפליקציית מוניות, אין אובר). למרות הנהיגה בצד שמאל, שכירת רכב תקל עליכם מאד, על אחת כמה וכמה אם אתם מגיעים לחתונה! אנו הזמנו רכב מחברה שחלק מרכביה מושכרים עם ביטוח מלא (תאונה + גניבה), ללא השתתפות עצמית וכולל נהג נוסף. שם החברה i-Rent והיינו מאד מרוצים מהרכב ומהשירות. ניתן לחלופין לשכור רכב בעלות נמוכה יותר מחברת Budget בפאפוס ולהוסיף ביטוח פטור מהשתתפות עצמית עבור רכב שכור של חברת שירביט - בידקו איזו אופציה יוצאת לכם יותר זולה לאחר הוספת התוספות הרלוונטיות לכם (נהג נוסף וכו'). מתרגלים די בקלות לנהיגה בצד שמאל, רק היזהרו לא להיצמד מדי לשמאל!

למחרת בבוקר הגענו לרישום בבית העירייה, שמתבצע בין 8:30 ל-10:00 ועלותו כ-280 יורו (ניתן לשלם בכרטיס אשראי). עלות כל עותק נוסף - 15 יורו. שימו לב - חובה להביא איתכם את הדרכונים שלכם לרישום!!

עבור תעודת הנישואין יש למלא את שמותיכם ואת שמות ההורים שלכם באנגלית, בדיוק כפי שהם מופיעים בדרכונים של הוריכם או בתעודת לידה ישראלית דו-לשונית שלכם - הכינו פרטים אלה מראש! תעודת הנישואין היא באנגלית (בלבד). אם אתם זקוקים לתרגום נוטריוני/מאושר לשפה אחרת (בשביל רישום בישראל אין צורך בתרגום מאנגלית!) - הרבה יותר זול והרבה יותר הגיוני לעשות זאת באמצעות מתרגם מושבע בקפריסין.

החנייה בפאפוס, לרבות בבית העירייה וליד בית המשפט, מתבצעת באמצעות תשלום במכשירי חנייה הנמצאים סמוך למקומות החנייה - הכינו מטבעות.

מתאמת החתונות היתה נחמדה מאד כבר משלב ההתכתבויות במייל. היא תיאמה לנו פגישה במשרד ממשלתי סמוך (כחמש דקות נסיעה מבית העירייה), על מנת לקבל שם אפוסטיל לתעודת הנישואין. יש להכין מראש בולים שעלותם 5 יורו כל אחד - בול אחד לכל תעודת נישואין. את הבולים רוכשים בבית המשפט - מרחק הליכה מבניין העיריה. ההמתנה לתורנו במשרד האפוסטיל ארכה כחצי שעה.

איפור - השתמשנו בשירותיה של כריסטינה, בחורה מקסימה שהגיעה למלון (טל' 99459854).

צילום - השתמשנו בשירותיה של צלמת נהדרת בשם ראיסה (96727341). את שירותיה שכרנו לשעת צילומים תמורת 100 יורו. נפגשנו עשר דקות לפני הטקס שהתחיל בזמן, נערך על ידי בחורה משעשעת, היה מרגש והסתיים תוך חצי שעה. את הצילומים עשינו באזור המקסים הצמוד לבניין העיריה, הטמפרטורה היתה כ-30 מעלות וזה היה אתגר לא פשוט - הביאו אתכם בגדים נוחים יותר לצילומים ומשקפי שמש או שיכרו את הצלם לזמן ארוך יותר ולכו עמו להצטלם במקום מוצל (אם אתם מתחתנים בקיץ).

מסעדות בפאפוס - לא התרשמנו במיוחד, חוץ מ-Psarou שהיתה פשוט נהדרת.

סלולרי - ריכשו בשדה התעופה סים ב-2 יורו והטעינו אותו לבד ב-5 יורו באמצעות ה-Wifi של שדה התעופה - קלי קלות! כך תקבלו 1GB גלישה למשך שבוע תמורת 7 יורו, במקום לשלם 20 יורו עבור סימים אחרים.

אזור הנמל של פאפוס נחמד מאד. פארק המים נחמד מאד. מקומות אחרים ששווה לבקר בהם, כי פאפוס לא כזו מעניינת:

  • העיירה Polis וחופיה המקסימים
  • העיירה Platres על נופיה המקסימים, המסלולים ומפלי המים שבאזור

הגענו לשדה התעופה שעתיים לפני הטיסה וזה היה די והותר.

עשינו הכנה ארוכה ומדוקדקת, אך מרגע ההמראה מישראל - הייתה חוויה קלה ונהדרת.

מזל טוב!

*בכל מה שקשור בזמנים, תורים וחנייה - קחו בחשבון שהיינו בתקופת קורונה והעיר הייתה ריקה מתיירים!

השלמות:

את השמלה רכשנו בזארה בישראל. לא שמלת כלה ייעודית אלא שמלת תחרה בצבע קרם במחיר זעום, אמנם ללא שובל כמו בשמלות כלה אך היא היתה מהממת ומספקת עבורנו בהחלט.

את זר הפרחים לחתונה רכשנו בחנות בשם Red Rose Flower Shop. סגרנו איתה מחיר של 14 יורו ולמחרת כאשר הגענו לאסוף את הזר, הופתענו לקבל חשבון של 40 יורו. אנחנו לא חושבים שמדובר בהטעיה מכוונת, אלא בקשיי אנגלית של המוכרת. אז אם אתם רוכשים שם - שימו לב. הזר היה יפה מאוד, אך קטן יחסית והפרחים בצפיפות אחד לשני. כנראה שזה הסטנדרט. מכל מקום, אם העניין חשוב לכם, בקשו לראות דוגמא של זר מוכן לפני שאתם מזמינים!

חשוב לציין שביקרנו בשתי חנויות פרחים נוספות בהן הוצעו לנו זרים במחיר של 30 יורו, ובאחד המקומות אף הוצע לנו זר במחיר של 15 יורו במידה ונהיה מעוניינים בפרחים מסוג/צבע אחד בלבד, כך ש-40 יורו זה ככל הנראה יקר.

חישבו מראש אם אתם מעוניינים לשלב סממנים דתיים בטקס שלכם (כיפה, הרי את מקודשת, טבעת קודם על האצבע המורה וכו') על אף שמדובר בטקס אזרחי, ואנו מניחים שהרוב לא יהיו מעוניינים בכך - זה בהחלט אפשרי.

לגבי עדים - אין חובה להביא עדים. העירייה יכולה לספק שני עדים עבורכם. העדים יכולים להיות שני אנשים מעל גיל 18 ויכולים להיות זרים מוחלטים, הורים, אחים וכו'. יש להביא העתקי דרכונים שלהם לרישום.

לראש הדף

ינואר 2020
כתבו לנו נ.+ת. (הפרטים שמורים במערכת):

מכיוון שנעזרנו רבות באתר שלכם כדי להתחתן בקפריסין (ממש תודה!), נשמח לפרסם את החוויה שלנו כדי שנוכל גם אנחנו לעזור לאחרים. יצא מעט ארוך, אבל ניסינו שיכלול רק דברים שלא הופיעו קודם לכן באתר. מקווים שיעזור למתחתנים עתידיים.

חתונה בניקוסיה (נובמבר 2019)

מספר הערות מקדימות:

  1. החתונה הייתה (בין היתר!) כדי לאפשר קבלת ויזה זוגית עבור רילוקיישן משותף לבריטניה. לכן, מקום החתונה הנבחר היה ניקוסיה, שבה מתקיים ה-IELTS, מבחן רמה באנגלית שנדרש גם הוא לקבלת הויזה. בניקוסיה אין שדה תעופה אך ההגעה אליה מלרנקה נוחה (פירוט בהמשך) והיא לא עיר מעניינת במיוחד. לכן, אם אין סיבה מיוחדת לשהות בניקוסיה, אולי מוטב לבחור בעיר אחרת.
  2. הקו המנחה שלנו היה שעדיף להשקיע יותר כסף מאשר יותר זמן, לכן ייתכן שניתן להוציא לפועל את הכתוב בעלויות נמוכות יותר.
  3. אמנם הטקסט ארוך, אבל תהליך ארגון החתונה הוא באמת פשוט, נעים ולא כרוך בהרבה בירוקרטיה.

לפני הטיסה:

  1. הוצאת מרשמי האוכלוסין: אנחנו גרים בקרבת משרד הפנים בתל אביב, לכן העדפנו להגיע פיזית כדי להוציא את הטפסים, ולא להזמינם בדואר. אם מגיעים לפני שמונה בבוקר התהליך הוא יחסית קצר. נכון לנובמבר 2019, שימו לב שהדלפק לקבלת הטפסים נמצא ממש אחרי הבידוק הבטחוני של משרד הפנים, לפני הכניסה לאולם המתנה 1.
  2. תרגום הטפסים וחתימת אפוסטיל: בעקבות המלצות, יצרנו קשר עם ולרי (03-6206739). בעבור 585 ש"ח, הוא מתרגם את הטפסים ומחתים את הגורמים הרלוונטים. אמנם הוא התחייב לחמישה ימי עבודה, אבל בפועל הכל היה מוכן ביום למחרת. איסוף הטפסים הוא מרחוב בן יהודה בתל אביב. מומלץ בחום.
  3. קביעת התור לחתונה בניקוסיה: יש לשלוח מייל ל-Yiota מעיריית ניקוסיה כדי לקבוע תור ומיקום (civilmarriages@nicosiamunicipality.org.cy). מהאתר של העיריה עולה שאפשר לבחור לוקיישנים שונים לחתונה, ואם לא אומרים אחרת, מתחתנים בבניין העיריה עצמו. היה זמן פנוי בתאריך שביקשנו בהתראה של שבועיים, ככל הנראה כי לא התחתנו בשיא העונה וגם כי ניקוסיה עיר פחות מבוקשת. קחו בחשבון שחתונות לא נערכות בימי שבת וראשון.

הטיסה:

טסנו עם חברת אלעל ללרנקה ביום שישי בצהריים וחזרנו ביום שני בערב. הטיסות עצמן היו נוחות מבחינת זמן ומחיר.

בניקוסיה:

  1. ההגעה משדה התעופה בלרנקה מתאפשרת עם שאטל Kapnos. תדירות היציאה של השאטל היא אחת לשעה, זמן הנסיעה הוא כ-45 דקות ועלותו 8 יורו לאדם.
  2. ישנם מלונות שנראים טוב במרכז העיר, שם גם נמצא בית העיריה. אנחנו בחרנו לישון ב-B&B בסמוך למקום שבו נערך מבחן ה-IELTS, שאינו נמצא ממש באזור, לכן לא נמליץ עליו.
  3. ניקוסיה, כאמור, היא לא עיר מעניינת. ישנו רחוב ראשי ובו שדרת קניות, וקניון במרחק נסיעת מונית. ניסיונות לגוון עם מוזיאונים ומעבר לצד התורכי גם הם לא היו מרגשים במיוחד. לכן, לדעתנו אין מה לשהות בה ממושכות.

החתונה:

  1. התור שלנו נקבע ל-10:30 ביום שני, שעה נוחה בהחלט. היינו הישראלים היחידים בתור, והתקבלנו יחסית מהר. כולם היו נחמדים ומסבירי פנים.
  2. בניגוד למה ששמענו על עיריות אחרות, בעיריית ניקוסיה ניתן לשלם את דמי החתונה (296 יורו) באשראי, ואין צורך להוציא את הסכום במזומן.
  3. התור היה להרשמה אצל אותה Yiota מהמייל ושם חתמנו על כל מיני טפסים.
  4. משם עברנו לחדר שבו נערכים הטקסים וחיכינו שיגיע "קצין הנישואים" (marriage officer) - הוא הגיע ב-11:30.
  5. טקס החתונה נמשך כחמש דקות, ובו קצין העיריה חיתן אותנו עם שני עדים שגם הם עובדי עיריה. (מובן שאפשר להביא עדים אחרים).
  6. מכיוון שמשרד המשפטים של קפריסין נמצא בניקוסיה עצמה (כל העיריות האחרות בקפריסין שולחות אליה את השליחים להחתמת מסמכי הנישואין), אפשר לנסוע אליו נסיעה של כעשר דקות כדי להחתים את האפוסטיל המקומי. אנחנו בחרנו לא לעשות זאת כדי לאכול ארוחת צהריים חגיגית ונינוחה. קנינו בולים במשרד הדואר שנמצא ממש בסמוך לעיריה, ושילמנו 50 יורו לשליח שהעירייה העסיקה שיעשה זאת עבורנו, כשהמחיר כולל גם את עלות ההחתמה עצמה. בדיעבד, זאת הייתה החלטה נכונה כי לקראת הצהריים ישנם תורים ארוכים במשרד המשפטים עקב הגעת השליחים האחרים, וחסכנו לעצמנו כשעה וחצי של עמידה בתור.

בהצלחה!

לראש הדף

יולי 2019
כתב לנו ע. (הפרטים שמורים במערכת):

חתונה בלרנקה:

ראשית, נעזרתי רבות בסיפורים באתר חופש, ובסך הכל הם די מדויקים.

ההכנות לחתונה: שלחנו מייל לגורמים בעיריית לרנקה (ניתן לחפש larnaka weddings) כבר כמה חודשים לפני, כדי לתאם מועד. ייתכן והיה ניתן לתאם גם סמוך יותר לאירוע. מכיוון שרצינו לקבל את הטפסים החתומים בחזרה באותו יום, קבענו מועד בבוקר.

מלרנקה ענו ופירטו מה צריך להביא: תמצית רישום משלושת החודשים שלפני יום הטקס, תרגום שלה לאנגלית וחתימת אפוסטיל, לכל אחד מבני הזוג. התרגום חייב להיות מאושר על ידי נוטריון. צריך להביא גם דרכון, טבעות, וכ-320 אירו במזומן (הסכום המדויק נמצא באתר או במייל שהם שולחים). בנוסף, הם שולחים טופס למילוי פרטים. ניתן גם לצלם ולשלוח אליהם במייל את טפסי המיצוי החתומים והמתורגמים, כדי שיוודאו שהכל תקין עוד לפני ההגעה.

לגבי הטפסים, נכנסנו לאתר משרד הפנים והזמנו את טפסי התמצית. השתמשנו בתבנית שמצאנו לתרגום לאנגלית, ונעזרנו בנוטריון שביצע גם את אימות התרגום וגם דאג לחתימת אפוסטיל. התהליך הנוטריוני לוקח מספר ימים.

שמחים וטובי לב, הגענו ללרנקה יום לפני החתונה, ובבוקר החתונה (בסביבות שמונה וחצי) הסתובבנו בבגדי חתן כלה לצילומים מאולתרים. בשעות האלה היה שקט בטיילת של לרנקה, ולקראת הצהריים התמלא. אגב, מבחינת תחבורה, ניתן להתנהל במוניות ויש תחנת מוניות ממש ליד מקום החתונה.

מבחינת הטקס: באנו למשרד שהוא מעין מוזיאון על לרנקה, נרשמנו ובדקו לנו את המסמכים. אז נדרשנו להמתין, וההמתנה היתה די ארוכה - מעל שעה וחצי. במהלכה הצטרפו לתור עוד זוגות, חלקם ישראלים שהביאו חלק מה"משפוחה" וחלקם אירופאים ומקומיים.

כשהגיע תורנו, נכנסנו לאולם טקסים ושם עורך הטקס אמר כמה מילים. חתמנו על המסמכים ובמהלך הטקס אחד העובדים לקח את הטלפון שלנו וצילם תמונות וסרטונים. הטקס היה צנוע ומרגש.

לאחר מכן נשלחנו לדרכנו עד שעת הצהריים (13:00), אז נדרשנו לחזור ולקחת את המסמכים החתומים על ידי אפוסטיל כדי למסרם למשרד הפנים הישראלי. מכיוון שבחתונה בקפריסין מתנהלים באנגלית, לא היה צורך בתרגום לשפה זרה וגם משרד הפנים לא דורש תרגום לעברית. ניתן לבקש עוד תעודה במחיר של כמה אירו. אנחנו בחרנו לקחת שתי תעודות חתומות, למרות שמבחינת משרד הפנים אין בזה צורך. למעשה, בביקור במשרד הפנים הספיק רק צילום של התעודה. לביקור במשרד הפנים כדאי להזמין תור (נכון למועד כתיבת הדברים - התור מוזמן רק בהזמנה לתיאום ביומטרי, משום מה).

לראש הדף

יולי 2018
כתב לנו י. (הפרטים שמורים במערכת):

ראשית תודה רבה, נעזרנו המון באתר ובעצות הקודמות לחתונה בקפריסין.. רצינו לשתף בחוויותנו והמלצותינו כיוון שאין הרבה מידע לגבי פאפוס.

אז רצינו להתחתן שם כי ממה שהבנו אין הרבה מה לעשות בלרנקה, ובפאפוס יש המון, אז אם כבר טסים להתחתן אז לפחות ליהנות על הדרך :) הטיסות הישירות לפאפוס ממה שראינו יקרות משמעותית מטיסות ללרנקה, והמרחק הוא שעה וחצי בלבד ברכב, לכן מומלץ לטוס ללרנקה ולשכור רכב (מחירים זולים מאוד לרכב ידני - שימו לב רק שנוסעים בקפריסין כמו באנגליה - עם הגה ימני בצד שמאל וכל כיוון התנועה הוא הפוך, אך מתרגלים די מהר). לשוכרי רכב מומלץ להוריד במכשיר הנייד מפה של קפריסין מגוגל מפות, ואז לא צריך להסתמך על האינטרנט כדי לנווט באי.

יום לפני החתונה יש להירשם בעירייה מוקדם (עד עשר אם זכור לי נכון - תקבלו מייל מפורט מהעיריה או תבקשו פרטים). אנחנו שהינו במלון Axiothea Hotel Paphos שהוא במרחק 4 דקות הליכה ממשרד הרישום בעירייה, ואין לי מספיק מילים כדי לשבח את צוות המלון!! אין בו בריכה ואינו יוקרתי, אבל הוא by far המלון עם השירות הכי טוב שנתקלתי בו!! דואגים לכם להכול, החל ממתאמים לשקעים (יש להם שקעים מיוחדים) ועד המלצות, תיקון מהיר, השאלת ציוד, שדרוג חדר אם מתאפשר להם ועוד.. לא יכולנו להיות יותר מרוצים מהם!

למחרת, הטקס בעירייה היה מקסים, נסענו רק שנינו והם דאגו לנו לעדים שיחתמו, פרט חשוב - יש אפוסטיל בפאפוס!! (וואוו) זה במרחק 5 דק' נסיעה מהעירייה במשרד ההגירה Immigration/Citizens Office. התהליך לא עולה כסף ומהיר מאוד (קראתי שגם בלרנקה וגם לפי המידע על פאפוס - מסיעים את הטפסים במיוחד ללימסול כדי להחתים, וזה עוד איזה 50 יורו - אז יש בפאפוס).

מלבד המלון אמליץ גם על בית קפה מסעדה, דקה מהמלון, שנקרא Let Them Eat Cakes, עם מנות טריות בטירוף!! טעימות ממש! ולא יקרות יחסית, זה היתה הארוחה הכי זולה שאכלנו שם, ואכלנו המון, והכי טעימה... מומלץ מאוד. יש גם מרפסת ענקית ומקסימה.

לגבי מחירים -

תמצית רישום - לא עולה כלום.
תרגמנו לבד מהקובץ שעלה פה (לשים לב לשנים העבריות, מה בכתב מוגדש וכדומה).

חותמת נוטריון - וודאו טלפונית מראש שהם מקבלים מסמכים מתורגמים, ולא דורשים לתרגם בעצמם, מה שיעלה הרבה יותר. בקשו לאחד את המסמכים כאחד - זה מוזיל - עלה לשני המסמכים 450 ש"ח בערך.

אפוסטיל בארץ - 35 ש"ח.

הרישום והחתונה, כולל עותק נוסף של תעודת הנישואים, עלו 296 יורו.

אפוסטיל בפאפוס - ללא עלות. כדי להחתים אפוסטיל, יש לקנות מראש בול ב-5 יורו (נקרא 5 Euro Revenue Stamp). יש סניף דואר ליד המלון שבו היינו, אם אתם רוצים גם העתק של התעודה - קנו מראש שני בולים.

מאוד נהנינו בפאפוס וממליצים מאוד!
שיהיה המון מזל טוב!!

לראש הדף

יוני 2018
כתב לנו מ. (הפרטים שמורים במערכת):

נרשמנו כנשואים בניקוסיה, קפריסין באפריל 2018 ונעזרנו מאוד בטיפים שהעלו גולשים לאתר המבורך שלכם. אנחנו מוסיפים כאן כמה טיפים ועדכונים, בעיקר כי כמעט ואין טיפים על המסלול של ניקוסיה.

ארגון בארץ:

השתמשנו בתבנית התרגום של תמצית רישום אוכלוסין שמצאנו כאן בשרשור. הכל הלך חלק. שימו לב! אתם צריכים שתי חותמות אפוסטיל שונות - אפוסטיל ממשרד החוץ המאשר את תוקף תמצית הרישום העברית ממשרד הפנים, ואפוסטיל מבית המשפט המאשר את תוקף התרגום האנגלי של הנוטריון. 34 ש"ח לכל אפוסטיל, וכל אחד מבני הזוג צריך את שניהם.

להביא איתכם לקפריסין: תמצית עברית + חותמת אפוסטיל, תרגום באישור נוטריון + חותמת אפוסטיל, דרכונים.

חתונה בניקוסיה:

ניקוסיה בירת קפריסין היא עיר קטנה ומקסימה. האטרקציות הן בעיר העתיקה המוקפת חומה, שהיא גם מחולקת באמצעה בין החלק הקפריסאי-יווני לחלק הקפריסאי-טורקי, אבל אפשר לעבור חופשי דרך מעברי הגבול - צריך רק להראות דרכון (אין החתמה).*

הטקס נערך בעיריית ניקוסיה. העירייה ממוקמת ממש מול כיכר Lerida הכיכר המרכזית (והקטנה) של העיר העתיקה של ניקוסיה. כל נהג מונית יודע איפה זה. יוצרים קשר מראש עם Yiota Hadjiyianni האשה האחראית על טקסי נישואין אזרחיים, במייל: CivilMarriages@nicosiamunicipality.org.cy

קובעים איתה זמן, שולחים את הטפסים לוודא שהכל תקין. היא מאוד נחמדה ועונה בזריזות.

הטקס, כפי שנכתב, הוא קצר ונעים. אנחנו עשינו זאת רק בשביל הפורמליסטיקה אז לא השקענו (מבחינתנו החתונה שלנו היתה 4 שנים לפני כן בארץ, עם המשפחה והחברים, פשוט בלי הרבנות...). אין תור ארוך כי הרוב מתחתנים בלרנקה.

עלות: 296 יורו לשניכם, כולל שתי תעודות מקור של רישום הנישואין.

קונים 2 בולים, כל אחד 5 יורו, במשרד הדואר שנמצא, כמה נוח, ממש צמוד לעירייה.

תופסים מונית מתחנת המוניות שנמצאת - כמה נוח! - ממש בחזית משרד הדואר. נוסעים עם התעודות והבולים למשרד המשפטים. כרבע שעה נסיעה במונית, כ-10 יורו. מחתימים את הטפסים. וזהו!

כדאי להגיע למשרד המשפטים מוקדם כי לקראת הצהריים מתחילים להגיע השליחים עם טפסים שונים להחתמה מכל רחבי האי.

שימו לב שאם אתם מתכוונים להירשם במשרד הפנים עם התעודה הזאת אז כן תהיו תחת הרבנות למקרה שחלילה תרצו להיפרד בהמשך...

אנחנו כמובן ממליצים לנצל את ההזדמנות ולשוטט בעיר העתיקה, מקום יפה, מעניין היסטורית, ואחלה אוכל בכל פינה.

----------
* הערת המערכת: בתקופה האחרונה נדונו בתיקשורת הגבלות שונות באשר לביקור ישראלים בצד הטורקי של קפריסין. מומלץ לברר את הפרטים העדכניים בנושא לפני שמתכננים תוספת כזו לטיול.

לראש הדף

אוגוסט 2017
כתב לנו א. (הפרטים שמורים במערכת):

בסיפור שלנו בחרנו להתמקד באיך ניתן לעטוף את אירוע החתונה באהבה, חברים ומשפחה והחלטנו לשים בצד את הבירוקרטיות והמנהלות שאני רואה שיש הרבה מאוד דיווחים לגביהם באתר.

בעיני חשוב לזכור שבסוף היום האירוע הזה משמח וכדאי להפוך אותו לחגיגה שלמה בחו"ל (אלינו הצטרפו 120 אורחים למשך ארבעה ימים), והאירוע לא נגמר ברק לחתום ולהגיש איזה מסמך בעיריה.

ההחלטה להתחתן בחו"ל היתה פשוטה, רצינו חוויה נצחית, שתיזכר גם אצל האורחים וגם אצלנו.

במשך שנה תיכננו את החתונה המושלמת בקפריסין. 120 אורחים הצטרפו אלינו וטסו לסופ"ש-פסטיבל חופש ואהבה שנמשך ארבעה ימים בקפריסין היוונית בכפר הדייגים לאצ'י. רצינו להעניק חוויה אחרת, כזאת שאנשים זוכרים לכל החיים - חוויה ניצחית.

בדרך גילינו אי קסום, עם אנשים מקסימים וחמים, אוכל טוב והרבה רצון לסייע ולעזור. בחרנו בסיפור זה להתמקד בחוויות החיוביות שלנו וברעיונות שניתן לבצע כשכבר ממילא מתחתנים בחו"ל!

על מנת להסתייע בארגון נעזרנו ב-Overseas.

בערב הראשון (רביעי) עם הגעת האורחים למלון נערך קוקטייל, חיכינו לאורחים עם מלון מקושט ותאורת לילה רומנטית, הוגשו גבינות, נקניקים, אוזו ויין. האורחים שנכנסו לחדריהם גילו ערכות מתנות מפנקות במיוחד שהותאמו למיתוג של החתונה (עוגן) ולאופי האירועים - בקבוק יין בבציר אישי, שמן זית זוכה פרסים, אורגנו קפריסאי, צמידים במיתוג החתונה (לנשים מגולדפילד ולגברים מעור), קעקועים וכו'. בנוסף, המקררים בחדרים היו מלאים בכל מה שרק ניתן לדמיין - ירקות מכל הסוגים, גבינות פטה וחלומי מקומיות, ציזיקי, חומוס, טחינה, זיתיםֿ, עוגיות, חלבה ועוד.

ביום חמישי התעוררו האורחים לבוקר של כיף ושמש בבריכה מלאה מתנפחים, קישוטים והפתעות, במשך היום עם הרגליים במים, שתו יין ואוזו בזמן שהחתן והכלה התחילו בהתארגנויות.

יצאנו לצילומים שנערכו בארבעה מיקומים - הגן הבוטני, טברנה יוונית, אורבני - Neo Chorio, ועל המזח. מצאנו שטח באזור מבודד, על שפת הים, כשהגלים מתנפצים על סלעים פראיים. זוהי חצר אחורית של איש קפריסאי יקר שהתאהב בנו ואנו בו. את השטח הכשרנו והוא סודר וקושט בפרחים לבנים וגווני אפרסק וקישוטים ברוח המיתוג (מגדלורים, עוגנים, כוכבי ים, סירות ועוד), וכמובן הוקמו השולחנות והבר (יש להבין שבקפריסין אין גני אירועים כמו בארץ, שאתה מגיע והכל מוכן "קומפלט", הכל בוצע באופן מיוחד וב-20 אצבעות של החתן והכלה). האורחים הגיעו בהסעה מאורגנת לגן האירועים לקראת השקיעה.

לאחר קבלת פנים כיפית, התחיל טקס החופה, עם כל החברים הטובים והמשפחה. במהלך הטקס, החתן והכלה אמרו דברים אחד לשני - מה שריגש את הקהל עד דמעות. בחתונה הוגש אוכל של שף אונגליס - בדגש על מזון מקומי וטרי ומבחר גדול של אוכל צמחוני. על המוזיקה, דיג'יי עמרי סילבר - החזיק מסיבה של שבע (!) שעות, עם 120 אורחים ברחבה. בסוף החתונה חזרנו למלון באוטובוס יחד עם האורחים (שכחנו את המרצדס במקום החתונה...)

בבוקר למחרת (שישי), הוזמנו האורחים לחוף ים פרטי עבורם, בתוך שמורת הטבע אקמאס, שם יכלו להנות ממים שקופים בגווני טורקיז קריסטל ובירה ביד. לאחר מכן בשעה 15:00 התחילה מסיבה יוונית בטברנה מיוחדת שנמצאת מעל החוף. האורחים נתבקשו להגיע לבושים בלבן וחולקו לכולם פרחים לשיער להעצמת אווירת החופש והאהבה. ארוחת הצהריים בטברנה כללה 25 סוגי מנות והרכב של 5 נגנים וזמרת יוונית (סטייל גליקריה) אשר יצרו אווירת ריקודים יוונית-קפריסאית. בעלי הבית בטברנה כל כך התרגשו מהאירוע המיוחד, לא הפסיקו לרקוד איתנו ולהגיש זיווניה (משקה מקומי תוצרת-בית מבוסס אניס) לאורחים. כמו כן בשלב מסוים רקדני פולקלור הצטרפו לאורחים שנהנו ממסיבת אהבה מטורפת.

ביום שבת - מסיבה בבריכת המלון (בניצוחו של דיג'יי עמרי סילבר פעם נוספת) וקייטרינג "סופלה" - על האש מסורתי בקפריסין, שיפודי ענק של בשר כבש ועוף המסתובבים באופן אוטומטי. החברים נתנו את כל מה שנשאר להם והתחילו להתארגן לקראת ההסעות לשדה התעופה שיצאו לקראת הערב.

מספר אורחים נשארו ליום ראשון, בו יצאנו להפלגה לשמורת הטבע הלגונה הכחולה, שם אכלנו ארוחת בוקר.

לאחר שעזב אחרון האורחים, המשכנו למיני ירח דבש בצד השני של האי.

את הסופ"ש סיימנו צרודים, עם סימנים כחולים ברגליים, מותשים לחלוטין, אך עם לב מלא באהבה!!!

ה. וא.

לראש הדף

מאי 2017
כתב לנו נ. (הפרטים שמורים במערכת):

תודה לכל מי ששיתף על חתונה אזרחית בקפריסין! החברים הטובים הציעו לעשות מסיבת רווקים-רווקות בחו"ל, אז החלטנו לשלב מסיבת רווקים-רווקות עם חתונה בפאפוס שבקפריסין (לאור העובדה שהחלו טיסות ישירות לפאפוס, נכון לפברואר 2017 וזו נחשבת עיר חוף מקסימה).

אז אנחנו התחתנו בפאפוס באפריל 2017 ולהלן פירוט התהליך.

בארץ:

  • תחילה הזמנו באינטרנט את טופס מרשם האוכלוסין ללא עלות.
  • במקביל שלחנו מייל לעיריית פאפוס כדי לשריין תאריך לחתונה (שלחנו כמה חודשים מראש, כי היינו צריכים להזמין כרטיסים להרבה חברים ומשפחה, אבל לדעתי מספיק גם שבועיים עד חודש מראש).

פרטים נוספים אפשר לקרוא באתר:
http://www.pafos.org.cy/en/page/civil-marriages

פרטים ליצירת קשר:

Civil Marriages Office
Tel: 26822350, 26822353
Fax: 26822364
e-mail: civil.marriages@pafos.org.cy

אחרי ששריינו תאריך לחתונה בבניין העירייה של פאפוס:

  • תרגמתי לבד את טופס מרשם האוכלוסין בעזרת דוגמאות שעלו כאן באתר, וכשהגיע טופס מרשם האוכלוסין הלכתי עם הטופס ותרגומו לעו"ד באיזור השרון, שחתמה על כל הטפסים וקשרה בסרט אדום של נוטריון. משם המשכתי באותו בוקר לבית משפט השלום בכפר סבא, שם גם החתמתי בחותמת אפוסטיל. הכל יחד (עו"ד נוטריון ואפוסטיל) עלה לי 934 ש"ח עבור שני הטפסים.
  • בשלב הבא הזמנו כרטיסי טיסה ושריינו וילה מפנקת עם בריכה במרחק של כ-30 דקות נסיעה ברכב מבניין העירייה של פאפוס, בעלות של פחות מ-200 אירו לאדם ל-4 לילות (היינו סה"כ 11 חברים בווילה).
  • הזמנו רכבים מהאתר holiday autos. (הנהיגה בפאפוס היא בצד ההפוך מזה שבישראל, אבל התרגלנו מהר יחסית. אפשר כמובן לישון במלונות במרכז העיר ולא לשכור רכב, יש אחלה מלונות באיזור החוף ובאיזור העירייה במחירים ממש נמוכים.)

לזכור להביא מהארץ לטקס בקפריסין:

  • טופס מרשם אוכלוסין בעברית + תרגום נוטריון + חותמת אפוסטיל - עבור כל אחד מבני הזוג.
  • צילום תעודת זהות של שני עדים (שני חברים שבאו איתנו).
  • טבעות.
  • כסף (אפשר לשלם להם שם גם במזומן וגם באשראי) - התשלום עבור הטקס מפורט באתר של העירייה (קישור למעלה) - לנו עלה 336 אירו, כי ביקשנו גם חותמת אפוסטיל. מאחר ואין אפוסטיל בפאפוס, העירייה מציעה שירות של שליח שנוסע ללימסול וחותם על הטופס בעלות של 54 אירו. אין ספק שזה יקר, אבל לא היה לנו כוח להתעסק עם זה, אז החלטנו להשקיע עוד קצת כסף... הטקס עצמו עולה 282 אירו במידה ואתם מגיעים בשעות העבודה של העירייה ומגישים את הטפסים עד 15 ימים לפני יום האירוע ששריינתם (שוב, מפורט באתר למעלה).

בקפריסין:

  • חייבים להגיע לבניין העירייה בין 15 ימים ועד יום לפני הטקס, כדי לתת להם טפסים. אם אתם יכולים להגיע עד בין שלושה חודשים ל-15 ימים לפני הטקס, תשלמו רק 128 אירו. אנחנו הגענו יום קודם (בין 15 ימים ליום לפני האירוע), ולכן שילמנו את הסכום הגבוה יותר.
  • הגענו בוקר לפני החתונה, מסרנו את הטפסים לפקידת הקבלה (שגם חיתנה אותנו בדיעבד...), שילמנו את הסכום וסיימנו, עניין של לא יותר מרבע שעה. אח"כ הסתובבנו קצת באיזור של העירייה (איזור ממש יפה!), אכלנו ארוחת בוקר ואחר כך גם הלכנו לחנות פרחים וקנינו שם זר נחמד לחתונה (ב-7 אירו!). את הוראות ההגעה לחנות קיבלנו מהפקידה בעירייה.
  • למחרת הגענו חצי שעה לפני הטקס, עשינו קצת צילומים באיזור העירייה היפה ונכנסנו בזמן לטקס עצמו, שאורך סה"כ לא יותר מעשרים דקות. בסופו העירייה נותנת גם מתנה קטנה לזוג. בטקס עצמו חוזרים אחרי דברים שאומר מנהל הטקס, מחליפים טבעות, עוד קצת דיבורים וזהו!

את האישור מקבלים במקום, אלא אם אתם רוצים לשלוח לאפוסטיל ואז הם שומרים את הטפסים, נותנים לכם עותק, שולחים עם שליח לחתימת אפוסטיל בלימסול ואז שולחים לכם בדואר רשום הביתה (כאמור - בתוספת של 54 אירו).

אחרי החתונה הלכנו למסעדה מצוינת ומומלצת מאוד וחזרנו לוילה.

סך הכל חוויה מדהימה. פאפוס ידידותית מאוד, אנשים מקסימים ונחמדים. טיסה של 45 דקות סך הכל, הנהיגה בכבישים ממש לא מפחידה ומתרגלים במהירות לנהיגה בצד השני, האוכל היה פשוט מעולה ומזג האוויר מושלם.

תיהנו ומזל טוב!

לראש הדף

ינואר 2017
כתבו לנו א.+ג. (הפרטים שמורים במערכת):

אשמח בבקשה שתפרסמו תגובה זאת תחת השרשור של ארגון חתונות אזרחיות בקפריסין.

ראשית, נציין כי המידע שמופיע בתגובות המתחתנים מהימן, מדויק, עוזר מאוד ומפשט את התהליך כולו, ועל כן בחרנו לשתף ולתרום את חלקנו - תודה רבה לכלל הכותבים שפרסמו לפנינו. שנית, אל נא תיפלו במלכודת התיירותית של ארגון חתונה על ידי חברת קשרי תיירות כזו או אחרת. התהליך מאוד פשוט וכיפי וניתן לבצע אותו ביום אחד כאשר הכל מתוכנן בקפידה מראש. אל תפחדו לעשות זאת בעצמכם!

אנחנו אישית, בחרנו להתחתן בלרנקה, להישאר סה"כ ליומיים ולנצל את המעמד לטיול קצר ולרגיעה. החתונה נקבעה ליום השני לשהייה שלנו בקפריסין, כך שביום הראשון, הגענו למשרד הנישואין העירוני, חתמנו מראש על המסמכים, שילמנו על החתונה והתעודות וכן נעזרנו בפקידות הקבלה (המקסימות והאדיבות) של המשרד במציאת מעצבת שיער ופרחים ליום החתונה. ביום החתונה עצמו התהליך לא לקח יותר מחצי שעה מקצה לקצה, ואפשר לנו לאחר הצילומים לצאת ולטייל באי.

מזג האוויר בנובמבר היה שמשי ונוח להפליא.

ההכנות והעלויות בארץ:

  1. הוצאת תמצית רישום אוכלוסין ממשרד הפנים - ללא עלות (מחייב בהצגת תעודת זהות של המתחתן אל מול הפקיד - ניתן לבצע ע"י אדם אחר באמצעות ייפוי כוח). אנחנו אישית ניגשנו פיזית והוצאנו, ע"מ לזרז את התהליך.
  2. תרגום המסמך- השתמשנו בתרגום מקובץ ה-Word שצרפה ט' (ממרץ 2014) אחד לאחד פרט להורדת סמלי המדינה - מאחר שהנוטריון שחתם לנו לא היה מוכן לחתום על מסמך עם סמל המדינה שלא הוא תרגם בעצמו. ט'- תודה רבה על המסמך המתורגם! עלות החתימה הנוטריונית ללא התרגום - 300 ש"ח לשני הטפסים.
  3. החתמת התרגום הנוטריוני בבית משפט שלום בחותמת אפוסטיל - 35 ש"ח.
  4. יצירת קשר במייל עם פקידת הנישואין בלרנקה (Andry - אישה מקסימה) - קיבלנו אישור על תקינות המסמכים ששלחנו לה מיד עם סיום הכנת המסמכים בארץ. לאחר מכן, קבענו איתה מועד ליום החתונה.
  5. הזמנת טיסה - הזמנו באתר Kayak. המחיר היה $182.93 לאדם (הלוך וחזור) - ניתן למצוא ביותר זול. לרוב, עלות טיסה בתאריכים אלה נעה סביב ה-80$ לאדם לכל כיוון.
  6. הזמנת מלון - בחרנו ללון מחוץ ללרנקה, בעיירה כפרית בשם Agia Anna (כ-20 דק' נסיעה ברכב ממרכז לרנקה). בחרנו ב-B&B מקסים של גברת בשם Joanne. מצ"ב קישור לאתר המלון - עלות הלינה הייתה כ-120 יורו לזוג והיה פשוט מעולה! - מומלץ בחום. בעלת המקום אף נתנה לנו לחזור ביום החתונה לחדר ולצאת לקראת השעה 16:00 מהמלון.
  7. הזמנת צלם - יכלנו לבחור להצטלם באופן עצמאי, אך העדפנו שצלמת מקצועית תתעד את הרגע. את רשימת הצלמים קיבלנו מ-Andry ובחרנו את המתאימה לטעמנו (ע"פ תיק העבודות של הצלמת בפייסבוק). המחיר ששילמנו - 150 יורו (לאחר משא ומתן קצר) עבור שעה של צילומים (מקדמה של 45 יורו ב-PayPal והשאר במזומן). שם הצלמת - Nataly Philippou. הצלמת העבירה לנו כ-300 תמונות ערוכות, הן מהטקס עצמו והן מסביבת העירייה שם הצטלמנו (מקום מקסים ביופיו - עם מעט מאוד תיירים בחודש נובמבר). מרבית התמונות היו לטעמנו, והצלמת שהגיע עם עוזר צלם, הייתה מקצועית מאוד. לבקשתנו, היא נשארה לעוד כחצי שעה לערך, תמורת תשלום סמלי נוסף.

ההכנות והעלויות בקפריסין:

  1. שכירת רכב (מבעוד מועד בארץ) - המחיר הינו תלוי רמת הרכב שבחרתם. ככלל, עלות רכב סטנדרטי בגודל קטן עד בינוני נעה סביב ה-50 יורו ליום כולל ביטוח. הנהיגה בקפריסין מתבצעת בצד השמאלי של הכביש (כמו באנגליה, יפן, אוסטרילה וכו') כך שיש לנהוג ביתר זהירות מהרגיל. לדעתנו עלות השכרת הרכב משתלמת. הניידות בהשכרת רכב אפשרה לנו להיות עצמאיים ולתור את רחבי האי בשלווה וביעילות. השילוט באי מאוד מובן וקריא (באנגלית), ניתן לשכור ערכת ניווט בתוספת תשלום אך Google Maps/Waze ייעשו את העבודה, כל עוד יש לכם חבילת גלישה לחו"ל. למי שחושש שלא ימצא חניה באזור בניין העירייה - למשרד הנישואין יש מגרש חניה קטן בצמוד למבנה, וניתן להחנות שם ביום החתונה בתיאום מראש מולם.
  2. אימות המסמכים - יום לפני הטקס הגענו למשרד הנישואין (זה המקום להבהיר שאנחנו בחרנו לעשות כך - ניתן לבצע הליך זה סמוך לטקס הנישואין עצמו, ביום החתונה), וחתמנו על מסמכי החתונה (מחייב הצגת דרכון של כל אחד מבני הזוג), שילמנו על החתונה עצמה (ניתן לשלם במזומן בלבד) + העתק לתעודת הנישואין.
    עלויות החתונה עצמה + התעודות הנלוות:
    • חתונה - 281.9 יורו.
    • עותק מקורי נוסף לתעודת הנישואין - 13.65 יורו.
    • החתמת אפוסטיל בניקוסיה (השתמשנו בשרות ההחתמה שהמשרד מציע במקום לנסוע לשם בעצמנו) - 25 יורו לשתי התעודות.
    • 2 בולים - 10 יורו.
  3. השכרת מעצבת שיער לבת זוגתי שהגיע במיוחד לבנין העירייה עצמו ביום החתונה - 40 יורו. שם המעצבת - Maria Efstathiou (ניתן למצוא אותה בפייסבוק) והיא מקסימה אמיתית, אדיבה, מתחשבת ודוברת אנגלית. מאחר שיום החתונה שלנו (ה') נפל על יום השבתון של מעצבי השיער בלרנקה (מסתבר שיש להם יום כזה), היא הסכימה להגיע במיוחד בשבילנו לבניין בו מתקיים הטקס ולבצע את העבודה (ישנם חדרי הכנה לרווחת המתחתנים בקומה השניה של המשרד עצמו).
  4. פרחים - להמלצת Andry ממשרד הנישואין, הגענו למשתלת פרחים בשם Mirella Flower Shop בכתובת: Leonida Kiouppi Str. 13, 6030, Larnaka. בעלי המקום (שהם זוג מבוגר ואוהד ישראל) התאימו לבת זוגתי זר צנוע לשיער, זר בוקה קטן וכן פרח קטן לדש הבגד שלי, בעלות כוללת של 25 יורו. מס' הטלפון המקומי של המשתלה - 24653140 או 99545196.

הטקס עצמו:

נכנסים לפי סדר הגעה. העירייה מקפידה לעמוד בזמנים.
הטקס מאוד מכובד וצנוע יחסית. משך הטקס עצמו כ- 5-7 דק'.
קצין העירייה שמחתן, לוקח מאוד ברצינות את תפקידו ומשרה אווירה מאוד נינוחה ומשמחת.
נציין שהטקס עצמו מתקיים בשפה האנגלית - יש לחזור אחר השבועה שנושא קצין העירייה באנגלית, אך ניתן לומר מס' מילים בעברית כרצונכם.
חשוב לזכור שהחתן והכלה המיועדים חייבים להביא עמם זוג טבעות לטקס - לא משנה צורה, גודל או סוג.
בסיום הטקס מקבלים שי צנוע מהעירייה כמזכרת לאירוע - מאוד יפה מצדם.
לאחר כ-4 שעות מרגע סיום הטקס, חזרנו לקבל את תעודות הנישואין והעותקים.
מזל טוב!

מידע כללי על לרנקה וקפריסין:

מאוד הופתענו מהאדיבות, הסבלנות והרוגע של הקפריסאים. האנשים באמת מקסימים. לרנקה עצמה היא עיר חוף שעצרה בזמן איפושהו בשנות ה-80 של ישראל. הרבה אין מה לראות בלרנקה עצמה לטעמנו, פרט למס' מבצרים ונקודות תצפית. אזור בתי המלאכה שבקרבת החוף, מאוד יפה ואותנטי, מזכיר מעט את אזור נווה צדק התל אביבי.

אנו בהחלט ממליצים לנצל את ההזדמנות ולצאת ולטייל בקפריסין עצמה. המסעדות מעולות (בייחוד מסעדות הדגים לאורך רצועת החוף הדרומית של האי) ורמת השרותיות של הקפריסאים מאוד גבוהה.

בהצלחה ומזל טוב!

לראש הדף

דצמבר 2016
כתב לנו נ. (הפרטים שמורים במערכת):

כמה תוספות בעקבות החתונה שלנו בתחילת דצמבר 2016:

  1. אל תתכננו להישאר בלרנקה יותר מיום ביום החתונה עצמו. זו עיר משעממת בחורף (מסעדות סבירות במחירים בינוניים).
  2. אנחנו הגענו בחמישי בערב למלון מומלץ מאוד Josephine Boutique Hotel - שנמצא במרחק הליכה קצרה מאוד מהמקום בו עורכים את הטקס (סדר גודל של 200 מטר). זה התברר כצעד חכם, כי יש המתנה מהבוקר עד הצהרים לקבלת התעודות החתומות וכאמור, העיר משעממת.

לראש הדף

אוגוסט 2016
כתב לנו ע. (הפרטים שמורים במערכת):

אני ואשתי נישאנו בקפריסין בסוף החודש שעבר, והמדריכים שפורסמו באתרכם עזרו לי מאוד בהכנת המסמכים וקביעת הטקס, אשמח להוסיף את רשמיי, שלדעתי מכילים מעט פרטים שחסרו לי בקריאה ולמדתי "על בשרי" תוך כדי:

לאחר שתכננו להתחתן בכרתים והחלנו בהמצאת הבירוקרטיה, התאכזבנו לגלות כי ישראלים לא יכולים עוד להתחתן ביוון מכיוון שכבמדינות רבות אחרות - הרשויות ביוון דורשות את מסמך ה-"nulla osta" שהיה מוכר בעבר בישראל כ"תעודת רווקות", אך אינו מונפק יותר וישראלים לא יכולים להשיגו, לכן החלפנו יעדנו לקפריסין, שם הבירוקרטיה מעטה וניתן להתחתן אף בחיפזון (במחיר כפול). בעבור 281.90 אירו לטקס ורישיון הנישואין + 20 אירו לחותמת האפוסטיל, מחלקת הנישואין האזרחיים בלרנקה, קפריסין, מספקת את אישור הנישואין חתום ביום הטקס, לכן אין חובה לשהות במקום.

לאחר התכתבות קצרה בדוא"ל, קבענו תאריך לחתונה על ידי מילוי טופס ושליחתו חזרה בדוא"ל, וקיבלנו את דרישות החוק המקומיות, הן למעשה:

תמצית רישום ממרשם האוכלוסין שהונפק לא לפני ששת החודשים הקודמים לטקס (מסמך לכל בן/בת זוג בנפרד), חתום באפוסטיל.

ניתן להזמין מסמך זה באתר האינטרנט של של משרד הפנים מבלי להגיע לסניף (שני המסמכים הגיעו בדואר רגיל תוך שבוע), ואת חותמות האופסטיל על גבו ניתן לקבל בעלות של 35 ש"ח לכל מסמך, במשרד החוץ בירושלים. לא נאלצתי להמתין בתור, ותוך דקות בודדות מכניסתי יצאתי עם שני המסמכים חתומים, את האגרה יש לשלם באשראי במכונת תשלום המוצבת במשרד.

מכיוון שמסמכי תמצית הרישום מונפקים בעברית בלבד, עליהם להיות מתורגמים לאנגלית ומאושרים על ידי נוטריון מורשה. התרגומים חייבים להיות זהים בסדר סעיפיהם למסמכים המקוריים ולהכיל את כותרות ושמות המשרד המנפק באותו האופן - שורה מול שורה וסמל מול סמל. האישור המצורף לתרגום צריך להעשות בפורמט סטנדרטי - "טופס 6" בעברית ואנגלית, אם לא יכיל את שתי השפות לא יוחתם באפוסטיל. ניתן להורידו מהאינטרנט ולתרגם עצמאית טרם פניה לנוטריון בכדי לחסוך זמן.

אישור התרגום שהתקבל מהנוטריון (במחיר קבוע אשר מתעדכן משנה לשנה וניתן למצואו במחירון שירותי נוטריון באינטרנט) דרש חותמת אפוסטיל בבית משפט השלום - גם שם לא המתנתי בתור, על אף שהגעתי פעמיים בימים שונים ושילמתי באשראי עלות של 35 ש"ח לחותמת.

את כל המסמכים יש להביא למחלקת הנישואין האזרחיים בקפריסין ביום הטקס. בכל דוא"ל ציינו כי אין לאחר וחובה להגיע ב-09:00 בבוקר התאריך הנקוב.

במקום הטקס, שאינו בית העירייה - אלא במורד הרחוב - ישנו סלון המתנה וחדרי החלפת בגדים מלבד אולם הטקסים, אולם אין חובת לבוש רשמי - הזוג לפנינו התחתן כאשר לבשו טי-שירט ומכנסיים קצריים.

לאחר בדיקה קצרה במקום של דרכוני הנישאים והעדים, מתבקש הזוג לאמת את נכונות פרטי הטפסים. בכל יום בין שני לחמישי מתחתנים שם מספר זוגות הנכנסים לאולם הטקסים, כל זוג בתורו, ולאחר דברי דין ודקלום השבועות, הרשם/ת מחתימה את הזוג ושני העדים על שני העתקי מסמכי נישואין, מבקשת להחליף טבעות ומכריזה על הזוג כנשוי.

מכיוון שביקשנו מראש לקבל את רישיון הנישואין באותו היום, נאמר לנו לחזור ב-13:30 (על אף שבדוא"ל נכתב שהמסמך יוכן עד השעה 15:00). עוד טרם לכך קיבלנו העתק אחד של רישיון הנישואין, השני עליו חתמנו נשאר אצל הפקידות יחד עם כל המסמכים אשר סיפקנו מישראל. ניתן לקבל העתקים רשמיים של רישיון הנישואין החתום בעלות נוספת, צריך לבקשם לפני שהשליח יוצא להחתים את המסמך בעיר אחרת ולהחזירו. מכיוון שרישיון הנישואין בשפה האנגלית, אין צורך לתרגמו טרם הגשתו למשרד הפנים בישראל ולמעשה תמה הבירוקרטיה.

סה"כ דרישות הטקס:

  • הודעה רשמית לפחות שבועיים מראש.
  • תמצית רישום ממרשם האוכלוסין חתום באפוסטיל ישראלי, כפול 2.
  • תרגום מסמכי תמצית רישום לאנגלית, מאושר על ידי נוטריון, חתום באפוסטיל ישראלי.
  • טבעות נישואין.
  • דרכון תקף לכל נישא/ת.
  • שני עדים בעלי דרכונים תקפים.
  • עלות הטקס והמסמכים במטבע אירו - במזומן.

החווייה כולה והיחס המקומי נעמו לנו מאוד, החל מיעילות המקום ועובדיו, בחירתם המוזיקלית ועיצוב האולם, וכלה בנותני השירות המקומיים במסעדות והדוכנים הסמוכים. סיימנו את הטקס והבירוקרטיה כל כך מוקדם, שעוד נותר לנו זמן לטייל בעיר ואף מחוצה לה (עם רכב) לפני הטיסה לירח הדבש ב-18:00.

לראש הדף

יולי 2016
כתבו לנו א.+ח. (הפרטים שמורים במערכת):

רצינו להוסיף גם מחוויותינו במדור "להתחתן לבד בקפריסין":

התחתנו החודש (יולי) בלרנקה, קפריסין.

פה בארץ לצערנו עברנו קצת בלגאן עם הבירוקרטיה של משרד הפנים, ועבר זמן רב עד שקיבלנו את תמצית האוכלוסין של אחד מאיתנו (השני הגיע תוך 5 ימים בדואר). כשכבר קיבלנו את התמצית, גילינו שיש יום אחד לביצוע התרגום והחותמת בשל יציאת בית המשפט לפגרת קיץ.

תרגום - עשינו לבד לפי מה שמוצע באתר - תודה!

חותמת ואישור נוטריוני - פה הפסדנו כסף רב בגלל הדחיפות (כ-800 ש"ח). בעודי יושבת בתור בבית המשפט לקבל אפוסטיל הכרתי עורך דין שאמר שהוא לא היה גובה על יותר מ-100 מילה (הנוטריון שניגשנו אליו בתחילה גבה על 300 מילים, וסירב להתייחס לטפסים כאחד - הפסד כפול). להלן המספר של העו"ד: 02-6249993 - הוא יושב ברחוב המעלות 6.

אפוסטיל - 35 ש"ח = 70 ש"ח על שני המסמכים.

היו שאמרו שאנחנו צריכים ללכת למשרד החוץ להחתים שם את תמצית האוכלוסין. בקפריסין לא שאלות על כך כלום כשהגענו וגם שלחנו מייל לוודא עם הגברת ציוני.

קבענו יום ושעה עם המשרד בקפריסין.

טיסה - דרך אתר Kayak שהוא זול וקל. מצאנו כרטיסים ב-$175 לאדם.

לרנקה - נחתנו אחה"צ ולקחנו מונית ב 15 אירו למלון Les Palmiers, ממש על הטיילת, ב-100 אירו ללילה. לנו היה חשוב מקום נגיש וטוב בגלל שהגענו עם התינוקת שלנו. יש אופציות זולות בחצי ממה שבחרנו. הנסיעה היא כרבע שעה.

אכלנו במסעדה טעימה מאוד עם אוכל קפריסאי - Militzis. זו הייתה, אגב, המלצה של הפקיד במלון.

בוקר אחרי התארגנו והלכנו 4 דק' הליכה לבניין ה- Civil Marriage ממש מעבר לפינה של ה-KFC. בניין צהוב בצד השמאלי של הסמטא. זה כל כך קרוב שעברנו את זה בלי לשים לב.

במקום קיבלנו את פנינו 3 נשים מקסימות, ביניהן הגברת ציוני. נתנו את הטפסים המתורגמים והחתומים וכן את תמצית האוכלוסין בעברית של שנינו. וידאנו שהכל נכון בטופס שמילאנו במייל לפי בקשתה של אנדרי, והמתנו. במקום היו 2 זוגות (אחד ישראלי). אחרי חצי שעה נכנסו לטקס שערך 10 דק'. אישה מקסימה העבירה אותו ואחת מהנשים שפגשנו קודם צילמה אותנו מכל זוית אפשרית. חתמנו, הצלטמנו, התנשקנו וזהו. בשעה 13:30 שבנו לקבל את תעודת הנישואין על עותקיה (עשינו עותק נוסף).

אכלנו צהרים אצל Takis ממש ליד - מאכל מקומי שנקרא שפטילה (לא כשר) - היה מעולה.

חזרנו באותו יום אחה"צ לישראל.

היה נהדר!
תודה לכל העוזרים עד כה.

לראש הדף

יוני 2016
כתבה לנו ד. (הפרטים שמורים במערכת):

לפני כשבועיים התחתנתי עם בן זוגי בקפריסין. רציתי להגיד תודה רבה על האתר שפרסמתם, השתמשנו בו רבות וכל הפרטים שהיו בו נכונים ומדוייקים (המחירים מתעדכנים קצת משנה לשנה אבל כל השאר אותו הדבר בדיוק).

רציתי להוסיף על מה שרשמו הזוגות שלפנינו את הפרטים הבאים:

  1. בפנייה למשרד הפנים לאחר החתונה יש להצטייד גם בשני עותקים של תעודת הנישואין משני הצדדים כולל חותמת האפוסטיל. הדבר לא מצויין באתר משרד הפנים וחוסך זמן יקר.
  2. למי שהופך את החתונה גם לחופשה, אציין כי יש אתרי צלילה מאוד מומלצים בקפריסין והמחירים לא נורא יקרים (במונחים של צלילה...). רוב הצלילה המעניינת היא באזור של לרנקה (כמו הזנוביה, שזו אחת הספינות הטבועות הכי מעניינות לצלול בהן בעולם והאתר הכי פופולרי בקפריסין), אולם להבנתי ניתן למצוא אתרי צלילה כמעט בכל חלקי האי. אנחנו צללנו עם מועדון בשם dive-in היושב בלרנקה. חבר'ה בריטים מאוד מקצועיים וחמודים.
  3. המחיר בעיריית לרנקה עודכן ל-282 יורו (לא הבדל גדול). שליחה לחתימת אפוסטיל בניקוסיה היא עדיין 20 יורו ו-5 יורו לכל מקור נוסף.
  4. כנראה שמיותר לציין, אבל החתונה בקפריסין מוכרת בכל האיחוד האירופי.
  5. לרנקה לא נוראית, אבל המלונות בה לא משהו. איה נאפה יחסית קרובה אליה והרבה יותר נעימה, למי שמחפש להתפנק קצת.
  6. כדאי מאוד להקדים ביום החתונה כדי לא להיתקע בעירייה עם כל שאר הזוגות שמגיעים באותה שעה.
  7. כפי שנאמר פה קודם, טבעות זה לא חובה אבל מאוד נחמד לטקס שנערך שם.
  8. הבחורה שנמצאת שם מאוד מתורגלת בלצלם את הטקס מכל הזוויות, לדעתי אין צורך בצלם במיוחד בשביל המאורע.
  9. הנוטריונית שהשתמשנו בשירותיה, עו"ד ג'ודי קרמרמן, אמנם לא הייתה הכי זולה ששמעתי עליה אך גם לא הכי יקרה, אבל טיפלה במסמכים ביעילות וזריזות, הייתה מאוד זמינה לשאלות שלנו והחתימה עבורנו באפוסטיל.

יש לי די הרבה המלצות לגבי קפריסין, אבל היות שלא מדובר באתר העוסק בתיירות נשמור אותן ל-TripAdvisor.

סך הכל הייתה חוויה חיובית מאוד. באמת שאין על מה לשלם לחברה חיצונית שתגבה סכומים מופרכים על הליך פשוט מאוד.

לראש הדף

יוני 2016
כתב לנו ר. (הפרטים שמורים במערכת):

לפני כחודש וחצי, גם אני ואשתי טסנו לקפריסין להתחתן חתונה אזרחית ונעזרנו מאוד באתרכם בארגון האירוע. רציתי לשתף את החוויה שלנו לטובת אחרים שייתכן ויירצו לעשות זאת גם.

בארץ

הוצאנו תמציות מרשם אוכלוסין של שנינו במשרד הפנים.

תירגמנו את המסמכים לבד באמצעות ההצעה שמצאנו באתר הזה.

לקחנו לנוטריון כדי שיחתום על התרגומים ואח"כ הלכנו למשרד החוץ (אפשר גם בית משפט השלום כדי להחתים אפוסטיל את שני המסמכים).

לקראת קפריסין

שלחנו מייל ל-civilmarriage@larnaka.com‏, במייל הצהרנו שאנחנו מעוניינים לבוא להתחתן בלרנקה, וביקשנו יום ספציפי (שישי בבוקר, עשינו מזה סופ"ש בקפריסין). ענו לנו תוך יום לכל מייל ואחרי התכתבות שבה העברנו פרטים ותיאמנו - סגרנו יום ושעה.

המנטליות הקפריסאית די דומה לזו הישראלית, אז צפו לשאלות שקצת חוזרות על עצמן ומומלץ להיות קצת אקטיביים (אנחנו למשל ביקשנו יום שלא הועלה כאופציה על ידם, ולא הייתה עם זה בעיה).

אנחנו הזמנו מלון - Achilleos City Hotel - ב-Booking.com לשלושה לילות (כ-100 יורו לשלושתם), שהיה במרחק הליכה ממקום האירוע (ב- Google Maps מופיע תחת: טקס ורישום נישואים אזרחיים [בניין ניקולדיון], Nikolaou Laniti, Larnaca, Cyprus).

טיסות הזמנו ב-Aegean, קל ונוח. שימו רק לב שטיסות גם ב-Aegean וגם ב-UP אינן כוללות מזוודות כברירת מחדל, ויש לשלם עליהן מראש (או לשלם משמעותית יותר בנמל התעופה).

בלרנקה

אחרי הנחיתה לקחנו מונית למלון (15 יורו, מחיר קבוע).

יום למחרת קמנו מוקדם בבוקר, התלבשנו בצורה חגיגית והלכנו 2 דקות לבנין האירועים. בזמן ההמתנה לטקס התקבצנו סביבנו עוד 3 זוגות, מתוכם שניים ישראלים ואחד לבנוני.

הבאנו את תמציות הרישום מתורגמות ועם אפוסטיל, דרכונים, ושילמנו על האירוע, על התעודות, העתק ואפוסטיל לשניהם (חשוב לבקש אפוסטיל על המסמכים אחרת לא יכירו בהם בארץ!)

הטקס היה קצר וחמוד מול קצין הנישואין (נדרים, ענידת טבעות, תמונות, חיבוקים ונשיקות).

אחריו אמרנו תודה, חזרנו למלון, החלפנו לבגדי ים והלכנו לחוף :)

חזרנו באחת בצהרים וקיבלנו את התעודות מוחתמות באפוסטיל.

משרד הפנים בארץ

כשחזרנו הלכנו למשרד הפנים, ואחרי המתנה ארוכה מאוד מאוד התיישבנו מול פקידה, מילאנו טופס שינוי מצב אישי והבאנו את תעודת הנישואין המקורית (היא צילמה אותה והחזירה לנו) + תעודות זהות + דרכונים, שתי דקות מול הפקידה וזהו - אנחנו נשואים.

לראש הדף

מאי 2016
כתב לנו ע. (הפרטים שמורים במערכת):

תודה לכל הכותבים באתר, ותודה מיוחדת למי שצירף פורמט מתורגם של תמצית הרישום של משרד הפנים. אנחנו התחתנו בחתונת בזק בניקוסיה (הלוך ושוב באותו היום). חיפשנו בלרנקה, אך לא היה להם מקום בתאריך שהתאים לנו. ייתרונה של חתונה בניקוסיה הוא היכולת לסיים את כל הפרוצדורה במהירות הבזק ואפילו לחזור לישראל בטיסת צהריים, אם יש לכם עצבים חזקים! משרד החתונות בעירייה אינו עסוק כמו המשרד בלרנקה וקל למצוא תאריכים פנויים.

בארץ:
עקבנו אחרי כל הפוסטים הקודמים והכנו מראש:

  • תמצית רישום עם אישור תרגום נוטריוני ואפוסטיל על הכל (תודה למשתפים את הפורמט - עזר בהחלט!)
  • צלצלנו למשרד החתונות בניקוסיה, שריינו את התאריך לשעה 10 בבוקר, ואישררנו הכל במייל, כולל השמות שלנו, ואת המסמכים שיש להביא. ניתן למצוא את מספרי הטלפון והמיילים בדף המשרד באתר העירייה: http://www.nicosia.org.cy/en-GB/municipality/civil-marriages/procedure
  • 2 טבעות
  • הזמנו טיסת בוקר ללרנקה (נחיתה ב-7:05). זהו שדה התעופה העיקרי של קפריסין.
  • הזמנו רכב ליום אחד באינטרנט (עלה כ-$40). שווה לשים לב שבקפריסין נוהגים בצד שמאל (ותודה לבריטים).
  • הזמנו טיסת אחה"צ חזרה לישראל (המראה מלרנקה 16:50).
  • הצטיידנו בדרכונים ואישורי עלייה למטוס מודפסים (יום לפני).
  • הוצאנו כ-400 יורו במזומן (320 לשלם בניקוסיה כולל 2 העתקים, 15 לקניית בולים לאפוסטיל ועוד טיפה "ספייר" לקפה ופסטה שאחרי).
  • הצטיידנו בכתובות של העירייה (Eleftheria Square, מומלץ להציץ במפה שצירפנו) ושל משרד המשפטים הקפריסאי (125. Athalassas Avenue) וכמובן באפליקציית ניווט דוגמאת גוגל מפות או וויז.

מכיוון שלניקוסיה יש שם מקומי (Lefkosia) וגם מיקום העירייה לא מופיע בגוגל מפות וגם יש רחובות בשם דומה, חשוב לבוא מוכנים עם כתובת רחוב אליה מכוונים את אפליקצית הניווט (עדיף חנייה) ושם להעזר במפה שצרפנו או לשאול היכן הכיכר והעירייה. בתיאור הוספנו לינקים לגוגל מפות לחנייה ולעירייה.

בקפריסין:

  • אספנו את הרכב משדה התעופה.
  • נסענו לניקוסיה (45 דקות), או בשמה המקומי Lefkosia. קשה למצוא חנייה בעיר העתיקה, אז חנינו בחניון רכבים סמוך (3 יורו ליום שלם). וצעדנו ברגל לעירייה (5 דקות הליכה עד הכניסה לבניין). אנשים מאוד נחמדים שם וכיוונו אותנו טוב. כדי להקל על העניינים לבאים אחרינו צירפנו את המפה.
  • בעירייה ביקשנו את משרד הנישואין האזרחיים, נתנו מסמכים, שילמנו ועשו טקס נישואין לא ארוך כולל נדרים, טבעות וטייפ עם מארש החתונה, וכל זה לעיני 2 בנות מהעירייה ששימשו כעדות. הגענו לשם ב-9:15 ויצאנו ב-10:00. כנראה בגלל שהגענו ראשונים.
  • קונים בולים לאפוסטיל בסניף הדואר הסמוך (מסומן במפה שצירפנו).
  • פה הלכנו לאכול משהו בעיר העתיקה וסתם לשרוף זמן. המזדרזים יכולים כבר לקפוץ למשרד המשפטים.
  • נוסעים 15 דקות למשרד המשפטים הקפריסאי (פתוח מ-8:00 עד 15:00 בימי שני-שישי). אחד מבני הזוג עומד בתור, והשני שואל את הפקידים שם, או את האנשים שבאו לפניו אילו חותמות צריך לאפוסטיל ואיפה להדביק את הבול. עושים שם הכל די לבד. שווה להגיע לפני כל השליחים של החתונות האחרות באי (למשל מלרנקה או מלימסול), כי הם מגיעים עם מלא מסמכים להחתמה ולוקח להם זמן.
  • נוסעים לשדה התעופה לטיסה (45 דקות) +10 דקות להחזיר את הרכב השכור.

בדיעבד, יכולנו להשלים את כל התהליך ולחזור לארץ בטיסה שממריאה מלרנקה ב-12:50, אבל מכיוון שהיה חסר לנו מידע על לו"ז וחתונה בניקוסיה, הלכנו על בטוח וטסנו בטיסת ערב. מי שמצוייד בעצבים חזקים יכול ביום אחד להתחתן ולחזור לאכול ארוחת צהריים מאוחרת בישראל.

בהצלחה.

לראש הדף

מאי 2016
כתבה לנו ח. (הפרטים שמורים במערכת):

שלום לכם,

האתר שלכם פתר לנו את בעית הנישואין בישראל, רצינו להתחתן בחתונה דתית יהודית (בשביל ההורים) אבל לא דרך הרבנות.

אז נכנסתי לאתר שלכם להבין איך אפשר, וגם במקביל הגענו לאתר של הרבנות החילונית לישראל, קבענו עם רב שהיה קליל וכיפי, ממש חתונה כבקשתך.

במקביל, למדתי אצלכם איך לארגן חתונה אזרחית בקפריסין, וארגנתי לנו חופשה זוגית מהממת יום לאחר החתונה בישראל.

ואכן, כמו שכתבו, קראתי בדריכות, נכנסתי ללינקים ועבדתי על הניירת.

בלרנקה: אנדריי מקסימה ואוהבת את הישראלים שבאים להתחתן אצלם,

אז איך עושים את זה:

  1. קובעים עם אנדריי את התאריך שבו תרצו להיות בעירייה.
  2. מזמינים טיסה ומלון.
  3. הניירת הדרושה: "תמצית רישום" מנפיקים במשרד הפנים. עם תרגום נוטריון: תרגמתי עם הקובץ שחיברתם אליו, והחתמתי אצל נוטריון (המחיר נקבע ע"י משרד המשפטים - כ800 ש"ח לשני התרגומים - שני בני הזוג. מחיר מופקע ללא ספק, אבל אין ברירה.)
  4. נוסעים להתחתן. ומקבלים אישור נישואין. מחיר החתונה האזרחית נקבע ע"י עיריית לרנקה, אנדריי תכתוב לכם במפורט במייל.
  5. במשרד הפנים מעדכנים סטאטוס.

בהצלחה לכולם.

לראש הדף

מאי 2016
כתב לנו ר. (הפרטים שמורים במערכת):

גם אנחנו ארגנו את החתונה בקפריסין (מאי 2016), קראנו את המידע החשוב באתרכם שהתברר בדיעבד כאמין מאוד. אנחנו החלטנו לרנקה. עיר חוף, ים שמש ואוכל.

להתחתן בלרנקה זה פשוט מאוד, נוח ונגיש.

שלחנו מייל ל-civilmarriage@larnaka.com‏ לגברות Paraskevi Anastasiou ו- Andree Ziouni ממחלקת Civil Marriage וביקשנו פרטים.

במקביל ניגשנו למשרד הפנים, המתננו בתור כשעה וחצי והוצאנו תמצית רישום, הניתנת חינם. אפשר גם להזמין באתר משרד הפנים, אבל יש בעיית עיכוב בדואר ישראל. תמצית נפרדת לי, תמצית נפרדת לה.

עם התמצית פנינו לנוטריון מיגאל עבאדי (abadi12@netvision.net.il). יתרונו היחסי שהנוטריון הזה מוכן להגיע אלינו ולהביא את הדרוש אלינו, בעלות רגילה. שמחנו להכיר את האדם המקסים הזה, מיגאל. התבקשנו ונתננו לו את המרשמים המקוצרים, ואת תעודת הגירושין המקורית. המסמכים תורגמו על ידו.

למחרת בבוקר יצאתי מתל אביב באוטובוס 480 היוצא מתחנת ארלוזרוב בשעה 07:15 לירושלים. הגעתי בשעה 08:00. משם צעדתי רגלי מהתחנה מרכזית ירושלים להנהלת בתי משפט רבניים בירושלים, רחוב כנפי נשרים 22. המקום פתוח מהשעה 08:30. רבע שעה הליכה בוקר, הגעתי ראשון והשומר הפנה אותי למזכירות בית הדין. לאחר סקירת המסמכים, נחתמו (ללא עלות) המסמכים המקוריים של משרד הפנים והמסמכים המתורגמים של הנוטריון מיגאל עבאדי. נשאלתי שאלת סקרנות כלשהי והתקשרתי מיד לנוטריון עבאדי לבירור 050-8668808. מיד נעניתי ונפתרה השאלה.

מהנהלת בתי המשפט הרבניים צעדתי לקריית הממשלה - משרד החוץ - מחלקת אפוסטילים, כרבע שעה צעדה. במחלקת אפוסטילים המקום נגיש, שילמתי באמצעות כרטיס האשראי, 3 תשלומים, עבור המקורי והתרגומים - 210 שח'. אפשר רק בכרטיס האשראי, במכונה הניצבת בצד. המזכירות החתימה את המסמכים (הליך של עשר דקות כולל המתנה).

משם חזרתי רגלית (עשר דקות) לתחנה המרכזית. בשעה 10:30 כבר הגעתי לתל אביב. תיאמתי עם הנוטריון שלקח מידי את המסמכים והחתימם בחותמת אפוסטיל, כל מסמך בנפרד, מקור והעתק. הוא צרר את החומר בשתי חבילות אפוסטיל עם חבק. בחבילה אחת כל חומר המרשם המקוצר והעתק תעודת הגרושין. בחבילה השניה - תעודת הגירושין המקורית.

העברנו את המסמכים במייל civilmarriage@larnaka.com וקיבלנו בחוזר דוגמת שאלון קצר למילוי וחתימה: פרטים כלליים - מי אנחנו ומצבנו כפי הרשום במרשם המקוצר. הדפסנו את הטבלאות והחזרנו חזרה. את המקור הבאנו איתנו.

קבענו תאריך טיסה ורכשנו כרטיסים מחברת ארקיע. הזמנו חדר במלון Sun Hall ל-3 לילות ונחתנו ביום א'. לקחנו מונית ישירות למלון (15 אירו), אך יש אפשרות לנסוע בקו אוטובוס 425 היוצא כל חצי שעה עגולה (1.5 אירו). אלה מתוכנו שהסדירו העברה (אנחנו לא) הועברו לתחנת האוטובוס וחיפשו את דרכם למלון.

ביום ב' בשעה 08:30 ניגשנו רגלי לבניין הנמצא 450 מטר מהמלון, ממש ליד מסעדת קנטאקי פרייד צ'יקן. הגברות החייכניות Paraskevi Anastasiou ו- Andree Ziouni חיכו לנו וקיבלו את פנינו בחום. הגשנו את המסמכים. לא נזקקנו לתעודות בית הדין הרבני, ולא לתמונות פספורט שהכננו מראש. הוחתמנו ושילמנו במזומן בלבד, 281.90 עבור הארוע, 68.25 אירו עבור העתקים שביקשנו (6 העתקים) ו-45 אירו עבור חתימת 6 עותקי אפוסטיל בניקוסיה, כפי שביקשנו.

המתנו עוד כעשר דקות לזוג צעיר נוסף שהגיע במפתיע ועבר את הליכי הרישום בו במקום. קיבלנו כוס קפה, הגיעה נציגת העירייה והוכנסנו לאולם. הנציגה הקריאה בפנינו את מחוייבותינו, הנחנו טבעות וצילמנו הכול בעצמנו באמצעות העובדת המקומית שעשתה זאת ברצון רב וללא תשלום (בכל זאת השארנו לה 5 אירו טיפ). התעודות הוחתמו, נשלחו לניקוסיה, לחתימת אפוסטיל ובשעה 14:00 הוחזרו לידנו.

מרגע זה אנחנו נשואים כחוק לכל דבר ועניין. נשארנו יומיים נוספים בלרנקה וגם הספקנו לערוך טיול להרי הטרודוס ולניקוסיה. הזמנת הטיול נעשתה דרך המלון. למחרת פינינו את החדר בשעה 12:00. את המזוודות השארנו בחדר שמירת חפצים במלון. בשעה 17:00 חזרנו ולקחנו, הזמנו מונית מהלובי לשדה התעופה (12 אירו), ובשעה 17:15 התייצבנו בשדה.

בהצלחה ומזל טוב.

לראש הדף

אפריל 2016
כתבו לנו ק.+ט. (הפרטים שמורים במערכת):

רצינו להודות לכם על המידע היעיל באתר ולחלוק מניסיוננו בנושא ארגון עצמי של חתונה בקפריסין.

בעלי ואני התחתנו בתחילת חודש אפריל 2016 בלרנקה, קפריסין. החלטנו לארגן את החתונה עצמאית לאחר שקראנו את ההמלצות המעולות כאן באתר ולא התחרטנו לרגע. ברצוננו להודות לכם מקרב לב על המידע האמין והשימושי. תהליך הארגון היה פשוט, מהיר, וגם חסך לא מעט כסף. כל החוויה הייתה מאוד חיובית והבירוקרטיה די מינימלית. אנו מצטרפים להמלצות הכותבים ורוצים לתרום מנסיוננו לטובת מי שמעוניין לארגן לבד חתונה בקפריסין, על כן סיכמנו את שלבי התהליך.

בארץ:

  1. הוצאת טופס תמצית רישום אוכלוסין עבור שני בני הזוג - ניתן להזמין את הטופס באינטרנט מאתר משרד הפנים, במקרה זה הטופס צפוי להגיע תוך שבוע-שבועיים לכתובת הרשומה בתעודת הזהות. ניתן גם להגיע למשרד הפנים ולהוציא את התמצית. במקרה זה מקבלים אותה מיידית. הוצאת הטופס אינה כרוכה בתשלום.
  2. תרגום תמציות הרישום לאנגלית באופן עצמאי - כאשר מתרגמים את התמציות חשוב להקפיד על הופעת כל השדות והפרטים שיש בתמציות (כולל שדות ריקים, סימני פיסוק, פונט מודגש וכו'). חשוב גם שהעיצוב של התרגום יהיה מדוייק, מצורף נוסח לדוגמא שאושר ע"י הנוטריון. שימו לב לשנות את כל הפרטים כך שיתאימו לטופס שלכם.
  3. החתמת נוטריון על התרגומים - נוטריון זהו עו"ד שמוסמך לחתום על תרגומים של מסמכים ובכך לאשר שהם נאמנים למקור. תפקיד הנוטריון בכל הסיפור הוא כאמור לחתום על תרגומי התמציות שעשיתם. מחיר השירות אחיד (עולה עם כמות המילים במסמך). הנוטריון שהלכנו אליו הסכים להתייחס לשני התרגומים כמסמך אחד ובסה"כ שילמנו 500 ש"ח (לחיפאים שבינכם אנו ממליצים על אמיר רוזנברג - יחס אדיב ונמצא מרחק הליכה מביהמ"ש השלום שבו תצטרכו לבקר אחרי הנוטריון). עלות השירות: 500 ש"ח + מע"מ.
  4. החתמת המסמכים (המאושרים ע"י נוטריון) בחותמת אפוסטיל - לאחר שהנוטריון חתם לכם על התרגומים, הולכים איתם לביהמ"ש, שואלים בקבלה היכן מחתימים אפוסטיל, מגיעים למשרד ומקבלים חותמת אפוסטיל על כל אחד מהתרגומים (2 חותמות סה"כ). עלות השירות: 34 ש"ח לכל חותמת.
  5. יצירת קשר עם קצינת הנישואין של לרנקה - (גב' Andry Tzioni‏ - civilmarriage@larnaka.com‏), רושמים לאנדרי מייל, מסבירים שרוצים להינשא בנישואים אזרחיים בלרנקה ואתם תושבים של ישראל. חשוב לצרף למייל את המסמכים המתורגמים, מאושרים ע"י נוטריון וחתומים באפוסטיל. קובעים עם אנדרי תאריך ושעה לטקס. יש לציין שאנדרי הייתה מאוד נחמדה וענתה למיילים שלנו באותו יום או למחרת.
  6. הזמנת כרטיסי טיסה ללרנקה, ומלון או דירה.

בחו"ל:

  1. נוחתים בשדה התעופה בלרנקה (יציאה בטרמינל 1).
  2. נסיעה - ממתינים לאוטובוס/מונית שירות לכיוון מרכז העיר (תחנות Grigori Afxentiou avenue, Finikoudes או Constantinou Kalogera). הנסיעה באוטובוס עולה 1.5 יורו לאדם, לוקחת כ-20 דקות וישנם קווים רבים שניתן לקחת - 407,‏ 418,‏ 419,‏ 425,‏ 429,‏ 446,‏ 456‏.
  3. לינה - מגיעים לבית מלון, בסביבת המקום בו נערך הטקס ישנם שלל מלונות וחדרים/דירות להשכרה. אנחנו הזמנו דרך Booking.com, שהינו במלון Achilleos City Hotel וממליצים עליו בחום. המלון נמצא במרחק של עשרות מטרים בלבד מהמשרד בו נערך הטקס החדרים נקיים, מעוצבים יפה ומאובזרים בנוחות ובכל הדברים שצריך (היה אפילו מגהץ), הצוות מאוד נחמד והמחירים טובים. המלון ממוקם קרוב לים אך במקום שקט יחסית.
  4. ביום החתונה - יש להצטייד בתמציות הרישום המקוריות והמתורגמות (עם אישור נוטריון ואפוסטיל), טבעות נישואין עבור 2 בני הזוג (בלעדיהן לא ניתן לקיים את הטקס), דרכונים של בני הזוג, 280 יורו עבור הרישום לנישואין (לזוג), 20 יורו למי שמעוניין שעיריית לרנקה תחתים את תעודת הנישואין בחותמת ממשרד המשפטים עבורו (לזוג), ועוד 13 יורו נוספים למי שמעוניין בעותק נוסף של תעודת הנישואין (פירוט בהמשך). במידה וישנם מלווים, עליהם להצטייד בדרכונים.
  5. הגעה למשרד בו נערך הטקס - ממלאים טפסים הנדרשים לטקס (באנגלית), מציגים דרכונים (שלנו ושל המלווים) ואת תמציות הרישום. לאחר מילוי הניירת ממתינים כרבע שעה עד תחילת הטקס.
  6. הטקס - הטקס עצמו אורך כ-10 דקות, נערך במקום סולידי וחגיגי, ומתנהל בשפה האנגלית ע"י קצין נישואין מטעם העירייה. הקצין שחיתן אותנו היה מקסים, השרה אווירה נעימה וניחן בחוש הומור. יש לציין שהוא התרגש לא פחות מאיתנו :)
  7. החתמת אפוסטיל על תעודת הנישואין - על מנת שהנישואים יוכרו מחוץ לקפריסין (כולל בארץ), חובה להחתים אותם באפוסטיל (זו חותמת הנעשית רק במשרד המשפטים של קפריסין הנמצא בניקוסיה), לשם כך, תעודת הנישואין צריכה להגיע לשם פיזית. ניתן לנסוע לשם ולבצע את ההחתמה (שעולה כ-6 יורו), או לחלופין, ניתן לבקש מגב' Tzioni להסדיר את החתימה דרכה בעלות של כ-10 יורו (לאדם), עם שליח של משרד הנישואים שנוסע לניקוסיה וחוזר בצהרי אותו היום. כמו כן, מומלץ לבקש ממנה עותק נוסף של תעודת הנישואין (13 יורו), ולהחתים גם אותו (תמיד טוב שיש גיבוי).
  8. לאחר הטקס המשכנו לטיילת שעל החוף, עשינו "בוק חתונה" והלכנו למסעדה מעולה שהזמנו מראש ואנחנו ממליצים עליה בחום: Panos Steak House
  9. איסוף התעודות החתומות ע"י אפוסטיל

כשחוזרים לארץ הולכים למשרד הפנים ונרשמים כזוג נשוי לכל דבר. אין צורך לתרגם את תעודת הנישואין. מכיוון שהחתונה הייתה בחו"ל, יש חובת נוכחות אישית. עליכם להביא למשרד הפנים את תעודות הזהות של שני בני הזוג, דרכון ישראלי של שני בני הזוג, שתי תמונות פספורט, ואת תעודת הנישואין עם חותמת האפוסטיל כולל עותק מצולם.

הערות:

  • התשלום לעירייה הוא במזומן בלבד.
  • הכתובת של העיריה של לרנקה: Athenon Avenue 38, Larnaca‏ (טלפון: 24816564). החתונה לא נערכת בבניין העיריה, אלא בבניין צהוב עם חלונות כחולים בהמשך הרחוב.
  • כל האנשים שנתקלנו בהם בלרנקה היו אדיבים ונחמדים מאוד. מזג האוויר היה נוח ודומה לזה שבארץ.
  • בלרנקה אין צורך במסמכים נוספים גם אם אחד מבני הזוג גרוש. לעומת זאת, בערים אחרות (ניקוסיה, לימסול) התהליך דורש מסמכים נוספים עבור גרושים.
  • למי שמעוניינת בתסרוקת לכבוד האירוע החגיגי, ברצוני להמליץ על מספרת TONI&GUY Larnaca יצרתי אתם קשר מראש (דרך פייסבוק) וקבעתי תור. כיוון שהטקס שלנו היה יחסית מוקדם בבוקר, הספר הציע לי באדיבות להגיע למספרה עוד לפני שעת הפתיחה. קיבלתי יחס מקצועי ותספורת מעולה. המספרה נמצאת במרחק הליכה קצר מהמשרד בו נערכת החתונה.

בהצלחה ומזל טוב לכל המתחתנים!!!

לראש הדף

אפריל 2016
כתב/ה לנו ט. (הפרטים שמורים במערכת):

האתר שלכם עזר לנו רבות בארגון החתונה בלרנקה, קפריסין, ורצינו להודות לכם על כך וגם לתת מספר המלצות משלנו.

כל פרטי יצירת הקשר עם משרד הנישואין המפורסמים בפוסטים קודמים נכונים, כך גם המסמכים הדרושים וההכנות הדרושות מהארץ.

לגבי מחירים: אנחנו תרגמנו את תמציות הרישום לבד והחתמנו נוטריון - החתימה 390 ש"ח לשתי התמציות, וחותמת אפוסטיל (בית משפט השלום) 70 ש"ח לשתי התמציות. עלות החתונה בקפריסין - 281 יורו אגרה ו-20 יורו לעותק אחד של תעודת נישואין חתומה באפוסטיל (עותק נוסף 10 יורו).

לא חייבים להגיע עם טבעות לטקס, למי שלא מעונין.

אם יש לכם אזרחות כפולה - יש לציין את זה בפני אנדרי והיא כבר תדריך אתכם מה לעשות. אנחנו לא ידענו זאת ו"חטפנו על הראש" אך בסוף זה הסתדר.

תגיעו ב-9 בבוקר למשרד הנישואין, משום שיכול להיות שיהיו זוגות רבים והכניסה לטקס היא לפי סדר הגעה. הם מאוד יעילים ונחמדים.

דרכי הגעה מנמל התעופה לעיר:

הגענו לשדה התעופה בלרנקה בערב שלפני החתונה ולקחנו אוטובוס לעיר - קו 425 (מהקומה השנייה, קומה מעל הקומה בה נוחתים).

ירדנו ברחוב Athenon בתחנה מול הפיצה האט, וצעדנו כחמש דקות דרומה עד למלון. (זו גם התחנה שממנה תיקחו את אותו הקו חזרה לשדה התעופה, שימו לב כי יש לקו 425 שני מסלולים - האחד מגיע לשדה התעופה והשני לא, שאלו את הנהג. יש אוטובוס לשדה התעופה כל חצי שעה וזו נסיעה של כעשרים דקות.)

ישנו במלון Amorgos Boutique Hotel, מלון מצוין! ברמה של 3 כוכבים, נקי ומפנק. ארוחת הבוקר לא הייתה מאוד לטעמנו הישראלי אך גם כן סבירה ביותר.

אחד היתרונות הבולטים של המלון הזה הוא שמשרד הנישואין נמצא ממש בפינת הרחוב, דבר שמאוד עזר לנו כאשר נאלצנו לעשות גיחות למלון להביא דברים חסרים ביום החתונה.

איפה משרד הנישואין:

באופן כללי - מהרחוב הראשי Athenon (הטיילת), כאשר אתם עם הפנים דרומה, פונים ימינה מיד אחרי ה-KFC, עוברים בשביל כך שה-KFC מימין ותחנת המוניות משמאל. ממשיכים ישר כ-40 מטר ומשרד הנישואין נמצא מצד שמאל. בנין צהוב עם דלת כחולה ועליה רשום Civil Marriage Hall.

מהמלון - יוצאים מהמלון ופונים ימינה, בפינת הרחוב (20 מטר) פונים שוב ימינה ומשרד הנישואין נמצא מיד מצד שמאל.

 

מקומות לצילומים:

לאחר הטקס יצאנו לעשות מעט צילומים באזור (עצמאית - מצלמה וחצובה). יוצאים לטיילת ופונים ימינה. ממשיכים ללכת על הטיילת דרומה עד למזח שבו ניתן לצלם תמונות יפות, כאשר ברקע הים הכחול והיפה וגם מבצר לרנקה (נמצא בקצה הדרומי של הטיילת). ניתן גם להיכנס למבצר ולהצטלם בתוכו (כניסה- 2.5 יורו לכרטיס).

אנחנו נהנינו מאוד מלרנקה, מהאנשים האדיבים בעיר בכלל ובמשרד הנישואין בפרט. תיהנו ובהצלחה!

לראש הדף

מרץ 2016
כתבו לנו ט.+א. (הפרטים שמורים במערכת):

לאחר שקראנו היטב את החוויוות וההמלצות פה באתר החלטנו להתחתן בלרנקה. מכיוון שהכל קורה בדיוק כמו שמתואר כאן ע"י קודמנו, נשאר לנו רק לתת מספר טיפים מהניסיון האישי שלנו:

  1. אישתי הטרייה היא מאורוגוואי ואינה אזרחית ישראל. לכן המסמכים שנדרשנו להציג עבורה (אני מניח שגם עבור המעוניינים להתחתן מהרבה מדינות אחרות) הם:
    • תעודת רווקות
    • תעודת לידה
    • תעודת גירושין (במקרה וזה רלוונטי)
    כל המסמכים חייבים להיות מונפקים ע"י גורמים רשמיים, מתורגמים לאנגלית ע"י גורם רשמי מארץ המקור ,וחתומים (אפוסטיל) ע"י משרד החוץ של ארץ המקור. לפעמים גם נדרשת חתימה של השגרירות/קונסוליה של קפריסין בארץ המקור.
  2. בלרנקה שכרנו דירה מאלכס שהומלץ כאן ע"י א. מהפוסט: ינואר 2016. אלכס אכן מאוד נחמד, זמין ומאוד נכון לעזור בכל דבר! לאחר שנפגשנו בלרנקה וסיפרתי לו כי הגעתי אליו דרך האתר 'חופש', הוא הזמין זוגות/משפחות נוספות המעוניינות לשכור דירה בלרנקה, ליצור איתו קשר ישירות: אלכס מעניק יחס ושירות מעולה! במהלך ההכנות לנסיעה הייתי איתו בקשר יומיומי (יותר מאשר עם אישתי לעתיד :)), בכל פעם שביקשתי ממנו משהו, הוא היה מאוד גמיש ויצרתי, ותמיד מצא פתרון! שכרנו ממנו 5 דירות + דירה נוספת בבניין שאינה שלו אך הוא סידר לנו כדי שנהיה כולם ביחד. בדירות יש כל מה שצריך, הן יפות ולרובן נוף יפהפה לים!
  3. האולם בו נערך הטכס הוא יפה ומרווח, ומכיל 50 מקומות ישיבה - אצלנו היו 22 מוזמנים. למעוניינים, יש אפשרות לערוך את הטקס בחוץ בעלות נוספת של 100 יורו.
  4. עיריית לרנקה העניקה לנו כשי לרגל הנישואין צנצנת דבש קטנה. בדרך חזרה ארצה, בשדה התעופה בלרנקה, הביטחון של אל על (Up) שאלו אותנו על צנצנת הדבש, ואמרו שיפתחו את המזוודה בשביל למצוא אותה, ובסופו של דבר כך אכן קרה. חשוב לי לציין כי צוות הביטחון היה מאוד אדיב ומתחשב, אך כדי למנוע את ההתעסקות המיותרת בזה, כדאי אולי לארוז את הצנצנת כך שיהיה אפשר לשלוף אותה בקלות מול איש הבטחון ולחסוך את כל הטירטורים.

זהו, מקווים שזה יעזור. תודה רבה לעורכי האתר ובפרט לניצן שהיה זמין וקישר אותי ל-א.! וכמובן תודה ענקית ל-א. מינואר 2016, על הנכונות לעזור ועל העצות המעולות!!

תרמו לאתר ושיהיה הרבה מזל טוב ובהצלחה לכולם!

לראש הדף

מרץ 2016
כתב לנו מ. (הפרטים שמורים במערכת):

חברים שלום רב,
רצינו לשתף אתכם בחתונה אזרחית שעשינו בזכות האתר המדהים שלכם:

  1. ניירת - להוריד מהאתר את התרגום של תמצית רישום שמופיע באתר
  2. לתרגם מילה במילה לפי הטפסים באתר
  3. נוטריון - לנו עלה 480 ש"ח לכל טופס
  4. אפוסטיל - 75 ש"ח

כל התהליך לוקח פלוס-מינוס 4 שעות :)

שלחנו מייל ל-civilmarriage@larnaka.com, החברה שם מאוד נחמדים, סרקתי את כל המסמכים כולל צילומי דרכון, הם בדקו ואישרו את המסמכים.

מכאן נשאר רק למצוא טיסות. ברגע שיש טיסות, אפשר לקבוע תאריך.

אנחנו בחרנו ב-24.3 בשעה 8:50, טסנו ב-23.3 בשעה 16:40 וחזרנו ב-24.3 בשעה 17:40. משך הטיסה נטו הוא 35 דקות. הטקס עצמו ממש יפה ומכבד. היו אתנו עוד 4 זוגות ישראלים :) אבל כל אחד נכנס בתורו. משך זמן הטקס כ-10 דקות.

  • טיסות אל-על הלוך חזור: 280 יורו
  • מונית מהשדה למלון: 15 יורו
  • מסמכים = 2 העתקים בלרנקה + אפוסטיל + בולים: 320 יורו (הכל מוכן באותו יום בשעה 13:30)

בחרנו במלון דרך Booking.com. ממליץ בחום - מלון שנקרא Josephine Boutique Hotel, זה מלון בוטיק מהמם, חדש ומגניב מאוד, ממוקם במרכז העניינים של לרנקה, וכ-350 מטר מהמקום בו מתבצעת החתונה (יש אפילו ערוץ 2 בטלויזיה :) ). הליכה ברגל - 2.5 דקות והגזמתי :) - יוצאים מהמלון, פונים שמאלה עד שנגמר הכביש, פונים ימינה, הולכים 100 מטרים עד שמגיעים לצומת T - ומולכם רחוב בשם Nicolaou Laniti. פונים ימינה, הבניין הראשון מצד שמאל זה המקום - בניין בצבע צהוב.

  • עלות המלון: כ-80 יורו.
  • ארוחת ערב במסעדת דגים בערב של ההגעה, עד להתפוצצות: 40 יורו לזוג
  • ארוחת בוקר במלון: כלול במחיר
  • ארוחת צהריים ביום למחרת, מסעדת בשרים: גם כ-40 יורו לזוג

טיפ קטן: להביא מתאם חשמל אירופאי למטענים. אם שכחתם - יש דרך לעקוף את זה. פשוט לפני שתוקעים את המטען בשקע, עם מספריים או משהו חד אחר יש ללחוץ על כניסת הארקה :) -- הערת המערכת: איננו ממליצים על שיטה זו...

חזרה בארץ - משרד הפנים. ממלאים טופס שינוי סטטוס, דקה וחצי מול הפקיד, ורשומים כנשואים.

לכל מי שצריך עזרה, אשמח לעזור בשמחה.

לראש הדף

פברואר 2016
כתב לנו א. (הפרטים שמורים במערכת):

תודה רבה לכל הכותבים ולאתר חופש.

גם אנחנו נסענו להתחתן בקפריסין (ינואר 2016) ואחרי שקראנו את כל מה שכתוב כאן ועוד כמה כתבות על טיולים באי החלטנו שאנחנו עושים את זה בניקוסיה, כי מה יש לעשות בחורף בעיר חוף.

אז להתחתן בניקוסיה זה פשוט כמו בכל מקום אחר ועולה אותו הדבר. שלחנו מייל לעירייה וקבענו תאריך civilmarriages@nicosiamunicipality.org.cy‏. נחתנו בשדה, אספנו רכב מההשכרה, ואחרי 45 דקות נסיעה הגענו לחניון שליד העירייה שם שמרו לנו מקום. אחרי כשעה סיימנו את תהליך החתונה, חצינו את הכביש לעיר העתיקה ואכלנו ארוחת בוקר. אחר כך נסענו למשרד המשפטים בשביל האפוסטיל. זה לקח עוד כ-30 דקות כולל הנסיעות. בשביל האפוסטיל צריך לקנות בולים בדואר שממוקם ממש ליד העירייה. אל תסעו למשרד המשפטים בלי. כל עותק דורש בול של 5 יורו.

אנחנו ממש ממליצים על ניקוסיה. העיר העתיקה מאוד יפה ושוקקת. בתי קפה, מסעדות, פאבים, חנויות - כמו כל בירה אירופאית (רק בקטן יותר). מומלץ גם לעבור לצד הטורקי, יש מעבר (שדורש דרכון, בלי חתימה) במרכז העיר העתיקה וזה יותר פשוט מלהיכנס לרחבת הכותל.

אנחנו נסענו בשישי וחזרנו במוצ"ש. בזמן הזה הספקנו לראות את ניקוסיה, לעשות טיול בהרים ובכפרים ואפילו לראות שלג. מאוד נהננו - מומלץ בחום :)

לראש הדף

ינואר 2016
כתב לנו א. (הפרטים שמורים במערכת):

החלטנו לשתף אתכם בכדי שגם לאחרים יהיה מושג על המחכה להם. נקדים ונאמר שלפני שאנחנו ביצענו את הצעד שלנו, קראנו את החוויות של האחרים וזה מאוד עזר - תודה לכם.

בארץ

  1. הוצאנו תמציות מרשם אוכלוסין של שנינו במשרד הפנים.
  2. תירגמנו את המסמכים לבד באמצעות ההצעה שמצאנו באתר הזה (למלא כמו תוכי את מה שרלוונטי ומודגש).
  3. לקחנו לנוטריון אשר גבה לפי כמות מילים וכרך את שני התירגומים יחדיו - סה"כ שילמנו 102 ש"ח.
  4. לקחנו לבימ"ש השלום, המזכירות החתימו באפוסטיל פעם אחת - סה"כ 35 ש"ח.

נסיעה

  1. בעולם הדיגיטלי המהיר לא צריך היום מתווכים שקוטפים קופונים, הזמנו באתר אל-על (UP) טיסה ללרנקה לנו ולשני הילדים (אנחנו זוג + 2 שהתעצל להתחתן, עכשיו כשהילדים גדלו קצת עשינו זאת) - סה"כ $360 (לפי מועדון המתמיד במקום $490).
  2. הסתכלנו במפת לרנקה ומצאנו את עיריית לרנקה, באתר booking.com מצאנו דירת 3 חדרים מקסימה במרחק 3 דקות הליכה (רח' אתנון מול הים) והזמנו - סה"כ 180 יורו לשלוש לילות (ארבע ימים). קיבלתי מייל מאלכס בעל הדירה (יש לו 7 כאלה בבניין) עם מס' הנייד שלו, שוחחתי איתו בוואטסאפ וסגרנו כל מיני פרטים קטנים, שלח מונית שתחכה לנו.
  3. שלחנו מייל ל-civilmarriage@larnaka.com לאנדרי ציוני המקסימה ממחלקת Civil Marriage ותיאמנו איתה מסמכים יום ושעה.
  4. ביטוח מורחב לכל המשפחה 90 ש"ח.

החתונה בלרנקה

  1. טיסה של 45 דקות, נחתנו ב-07:50 בבוקר. המונית של אלכס חיכתה, לקח אותנו לדירה (15 יורו).
  2. אלכס מהדירה, שידע את הלו"ז הקצר שלנו (צריכים להיות עד 09:00 בעירייה), חיכה לנו בדירה לצ'ק אין מוקדם. הלכנו 3 דקות ברגל על רחוב אתנון עד KFC, ומשם פנינו ימינה 40 מטר עד הבניין הצהוב עליו השלט ביוונית ואנגלית Civil Marriage. בפנים היו אנדרי וחברותיה.
  3. הצגנו את המסמכים שלנו שכללו את התירגומים ודרכונים, מילאנו טופס פרטים אישיים והבנות בדקו את הכל, העלו למחשב והדפיסו פלט שהיה סיכום כל הפרטים שלנו.
  4. אימתנו אותו ושילמנו 320.55 יורו על: התעודה המקורית (281.90 יורו), העתק נוסף (13.65 יורו) ואפוסטיל (20 יורו למקור ו-5 יורו להעתק), והמתנו - היו שם עוד זוגות - חלקם מישראל.
  5. הטקס היה קצר, מול קצין הנישואין (נדרים, ענידת טבעות, תמונות, חיבוקים ונשיקות).
  6. חזרנו באחת בצהרים וקיבלנו את התעודות מוחתמות באפוסטיל של בית משפט ניקוסיה.

החופשה בלרנקה

עיר מקסימה, אנשים מקסימים, מזג אוויר היה טוב (אע"פ שהיה ינואר), הרבה מסעדות. טיילנו הרבה ברגל, יש על החוף מבצר חמוד עם שחפים מסביב.

משרד הפנים בארץ

כשחזרנו מילאנו טופס שינוי מצב אישי, תעודת הנישואין המקורית + תעודות זהות + דרכונים, שתי דקות מול הפקידה וזהו - אנחנו נשואים.

סה"כ חופשת חתונה משפחתית מקסימה, עניינית וזולה :)

בהצלחה ומזל טוב

א. + א.

עם הנצח אינו מפחד מהדרך הארוכה!

לראש הדף

אוקטובר 2015
כתב לנו א. (הפרטים שמורים במערכת):

אנחנו מעוניינים להוסיף מנסיוננו לכל מי שמעוניין לארגן חתונה באופן עצמאי בקפריסין:

קודם כל תודה רבה לכל הכותבים הקודמים, הכל היה נכון ועזר לנו מאוד להתחתן השבוע בלרנקה

עלויות:

  1. תרגום של הנוטריון - 441 ש"ח. הוא הסכים להתייחס לטופס כמסמך אחד ולא שניים.
  2. חתימה של אפוסטיל בבית משפט השלום - 35 ש"ח.
  3. החתונה עדיין עולה 281 יורו, שליחת התעודה לאפוסטיל בניקוסיה, 20 יורו.

המקום שבו מתחתנים הוא דקה מהטיילת, Athenon Avenue 38‏, מאחורי KFC, פונים בשביל שיוצא מתחנת המוניות.

לינה: מצאנו דירת סטודיו נחמדה ב-Airbnb, נחמדה מאוד, 5 דק' הליכה מהטיילת, מקום פשוט ונקי עם WiFi:
https://www.airbnb.com/rooms/292517

מסעדה מומלצת: To Kazani Taverna‏ - נמצאת בפרבר של לרנקה, שווה את האוטובוס הלוך והמונית חזרה. אנחנו נהננו מארוחת המאזטים המסורתית המקומית.

בהצלחה ובמזל טוב לכל מי שיתחתן אחרינו...

לראש הדף

ספטמבר 2015
כתב לנו ת. (הפרטים שמורים במערכת):

ברצוננו להודות מאוד לכל האנשים ששיתפו את חווית הנישואין בקפריסין, וגם לעורכים על ההשקעה. ללא האתר שלכם לא היינו לוקחים על עצמנו את הטיפול בסידור החתונה, וכנראה היינו לוקחים חברה מארגנת כל שהיא. המון תודה לכולם! ולסיפורנו:

היות שהתארגן לנו נופש משפחתי בלימסול, החלטנו כבר לבצע רישום נישואין בקפריסין (אנחנו כבר מספר שנים נשואים קונסרבטיבית וחיים כידועים בציבור). אחרי קריאה מדוקדת של האתר ניגשנו למלאכה:

  1. הזמנו תמציות רישום ותרגמנו אותן עצמאית על בסיס הטיוטות שבאתר (שימו לב: תמצית רישום צריכה להיות עדכנית לשלושה חודשים אחרונים).

  2. החתמנו אותן כמסמך אחד אצל נוטריון ושלחנו לחתימת אפוסטיל (הנוטריון קצת התנגד שזה יהיה מסמך אחד, אבל בסוף חתם. לא הייתה עם זה בעיה לא לאפוסטיל ולא בקפריסין. כמו כן נאמר לנו שחובה להחתים אצל האפוסטיל של משרד החוץ, אז שלחנו את הטפסים לירושלים וזה לקח שבועיים בערך לקבל אותם חזרה חתומים. בדיעבד המשרד שבקפריסין היה מקבל גם אפוסטיל רגיל מכל בית משפט).

  3. תיאמנו מועד חתונה כשבוע מראש והם ביקשו עותק מהמסמכים ואישרו שיש הכל והכל בסדר.

  4. הגענו במועד שנקבע, ובצורה חביבה מאוד ובערך תוך שעה הושלם הרישום והטקס הקצר.

  5. את תעודת הנישואין צריך להחתים באפוסטיל קפריסאי - יש אפשרות לשליח שייחתים ויחזיר לנו את התעודה חתומה, אבל היינו צריכים לבקש, הם לא הציעו.

בלימסול יש שלושה מחוזות בהם אפשר להתחתן. אנחנו התחתנו ב- Agios Athanasios Municipality. דיברנו עם בחורה בשם ניקי, שהייתה מאוד נחמדה ועזרה לנו בתהליך (וגם חיתנה אותנו בסוף):

Niki Longinou
Administration and Civil Weddings Department
e-mail: weddings@agiosathanasios.org.cy
demos.agios.athanasios@cytanet.com.cy
http://www.agiosathanasios.org.cy

סה"כ הייתה חוויה מאוד נחמדה וחיובית והמון בזכותכם.

לראש הדף

מאי 2015
כתבה לנו ג. (הפרטים שמורים במערכת):

ברצוני להודות על שיתוף המידע המדויק שעשו זוגות קודמים אשר נישאו עצמאית בקפריסין. אנחנו נישאנו לפני כמה ימים בלרנקה ללא מתווכים, חבילות נופש ועוד. בזכות זה חסכנו מאות רבות של אירו.
3 המלצות בנוסף למידע הקודם באתר:

  1. את תמצית הרישום שלי ושל בן זוגי תרגמנו במקום נהדר וזול מאוד בתל אביב! הוא גם אישר נוטריונית והחתים בחותמת אפוסטיל כנדרש. והכל תמורת 500 ש"ח ל-2 תמציות!!! תוך יומיים ועם שירות חם מאוד. להלן הקישור.

  2. אמנם זה לא נזכר אבל כדאי להביא טבעות לטקס הנחמד שנערך שם.

  3. לרנקה די משעממת וגם המלונות (היינו באחד הטובים שם) לא להיט... לכן היינו שם רק לילה אחד כיון שבאנו ערב קודם להגעתנו לעירייה. שכרנו רכב ונסענו לאחר קבלת מסמכי הנישואים לפאפוס היפה. שהינו במלון מדהים בשם אלסיום.

לראש הדף

נובמבר 2014
כתב לנו א. (הפרטים שמורים במערכת):

האתר שלכם עזר לנו מאוד לקבל החלטה ולהתחתן בקפריסין.
ברצוני לתת כמה טיפים למתחתנים הבאים:

  1. ראשית, כל מה שכתוב על חתונה בלרנקה נכון ומדויק, מקום מעולה להתחתן בו, אנשים סופר נחמדים! נכון שאין מה לעשות בלרנקה, לכן אני ממליץ לקחת רכב בשדה התעופה ולנסוע לאיי הנאפה, מקום הכי שווה בקפריסין לטעמי. להגיע ללרנקה עם הרכב ביום החתונה ולחזור בערב איי הנאפה.

  2. את תמציות הרישום תרגמנו בחיפה, המקום נקראה "תרגומים", כתובת: רח נורדאו 33 חיפה. מוזמנים להתקשר ולבדוק מה המחיר. אחרי מה שראיתי כאן, תרגמנו שניים במחיר של אחד.

  3. רציתי להמליץ על צלם. בדקנו מספר אופציות, רובם ביקשו מאיתנו 300 יורו, המשכנו לחפש ומצאנו צלם מדהים ב-120 יורו. המחיר כלל שעתיים של צילומים, הטקס וצילומים בחוץ. קיבלנו כ-100 תמונות מדהימות. ממליץ בחום:

    Foto Lysi www.fotolysi.com
    15 Vasileos Evagorou, 6023, Larnaca, Cyprus
    Phone: +357 24656764
    Email: fotolysi@cytanet.com.cy
    שם הצלם: Christakis

בהצלחה לכולם.

הערת המערכת: הביאו בחשבון שבקפריסין נוהגים בצד שמאל של הכביש.

לראש הדף

ספטמבר 2014
כתב לנו א. (הפרטים שמורים במערכת):

אנחנו התחתנו בשבוע שעבר בחתונה אזרחית בקפריסין. נעזרנו מאוד בחומר שפרסמתם תחת הכותרת "ארגון עצמי של חתונה בקפריסין" ומאוד רצינו לשתף אחרים במספר טיפים שלמדנו:

  • הכי חשוב: ארגנו את החתונה לבד!!! המחיר של חבילת חתונה דרך סוכן עולה כפליים ממה שיעלה לארגן לבד. גם אנחנו התלבטנו בהתחלה ובסופו של דבר גילינו שהתהליך פשוט ביותר. חבל על הכסף שלכם.

  • אנחנו התחתנו בלרנקה. התהליך בערים אחרות עשוי להיות שונה.

  • שנינו גרושים ונאמר לנו ע"י מספר סוכנים וכן ע"י הקונסוליה של קפריסין בארץ שאנו צריכים לתרגם ולהחתים באפוסטיל את תעודות הגירושין שלנו. קצינת הנישואין של לרנקה שפרטיה כבר צוינו אישרה לנו במייל שאין צורך בכך. שלחנו לה את התמציות המתורגמות וחתומות ע"י האפוסטיל וכשיצאנו לדרך היה לנו אישור ממנה שכל המסמכים הנדרשים בידנו.

  • בשונה מאחרים, אנחנו פנינו לעו"ד על מנת שיתרגם את התמציות ויחתים את האפוסטיל. אין צורך להחתים כל תמצית באפוסטיל (35 ש"ח) בנפרד אלא ניתן להחתים אותן כמסמך אחד. התרגום והאפוסטיל עלו לנו בסה"כ 1035 ש"ח.

  • יש שעושים את התהליך ביום אחד, אולם אם אתם לא לחוצים מדי בתקציב וזמן, ההמלצה החמה שלנו היא להגיע יום לפני החתונה, וכך תגיעו רעננים מהמלון ולא בריצה משדה התעופה (הטיסה נוחתת בשמונה ויתכן שכבר בתשע תדרשו להיות בעירייה). אנחנו אפילו שילמנו על חצי לילה נוסף על מנת להישאר בחדר במלון עד שבע בערב (הטיסה חזרה הייתה כמעט בחצות). אם הגעתם יום קודם, גשו לעירייה ומלאו את הניירת. זה יחסוך לכם זמן ביום החשוב.

  • אחרי הנחיתה בלרנקה, הדרך הכי זולה להגיע למלון היא באוטובוס. מונית עולה כ-15 יורו בעוד כרטיס בודד עולה יורו וחצי. האוטובוס יוצא מהקומה השניה (טיסות יוצאות) ומספרו 425. הכי טוב לקחת מלון על הטיילת. מבקשים מהנהג שיגיד לכם לרדת במרכז העיר. התחנה חזרה נמצאת מול פיצה-האט.

  • אנחנו התאכסנו במלון שנקרא "Les Palmiers" (שלושה כוכבים) שנמצא על הטיילת, חמש דקות הליכה מהעירייה. החדרים והמקלחת קטנים מאוד אך הוא נקי, זול יחסית והצוות מאוד נעים ועוזר. כמו כן, ארוחת הבוקר עשירה וטעימה. בחדרים אין קומקום או מיני-בר אך חיבור WiFi הוא בחינם.

  • לאחר הטקס שהיה בתשע בבוקר, התבקשנו לחזור באחת וחצי על מנת לאסוף את התעודות החתומות ע"י האפוסטיל. בינתיים אפשר להמשיך לקצה הטיילת שם נמצאת טירת לרנקה (כרטיס עולה 2.5 יורו לאדם) והיא מקום מקסים להכין לעצמכם אלבום חתונה.

לסיכום, אנחנו מאוד ממליצים על התהליך. הטקס היה מקסים, פגשנו ישראלים שצילמו אותנו ולהפך וזאת הייתה חוויה מאוד חיובית.

לראש הדף

מרץ 2014
כתב לנו ט. (הפרטים שמורים במערכת):

לפני כשבועיים טסנו לקפריסין ונישאנו בלרנקה. עקבנו אחד לאחד לפי ההוראות בדף באתר. הכל היה תואם ב-100% לתיאורים של הזוגות שלפנינו. אנחנו מודים מאוד למי שרכש את הניסיון לפנינו, ומאוד רוצים לתרום את חלקנו. למי שיש חבר/שכן/דוד וכו' שהוא נוטריון (כמו שהיה לנו), יכול לחסוך כמה מאות שקלים על עניין תרגום תמציות הרישום. מצ"ב קובץ וורד שהכנתי לצורך תרגום תמציות הרישום שלנו לצורך האימות הנוטריוני. הנוטריון שלנו אמר שזה מתאים מבחינת תרגום, וגם בעריית לרנקה, כמובן, קיבלו את זה. רק לשנות את הפרטים האישיים (כלומר, להחליף את הפרטים לפרטי בני הזוג האמיתיים - המערכת) ולהביא לנוטריון לאימות. בהצלחה ובמזל טוב לכל הזוגות אחרינו.

הערת המערכת: התרגום הנ"ל הוא הצעה בלבד ואנחנו לא אחראים לנכונותו.

לראש הדף

נובמבר 2013
כתבה לנו מ. (הפרטים שמורים במערכת):

חזרנו מחתונה בקפריסין בלרנקה השבוע ורצינו להודות על הדף המעולה שפירסמתם. נעזרנו בו מאוד והוא אמין ביותר. רצינו להוסיף כמה נקודות שיכולות לעזור לזוגות נוספים:

לגבי התרגום לאנגלית והחותמת הנוטריונית לתמצית הרישום ממשרד הפנים, המחיר אכן אחיד ועולה בכל שנה בחודש ינואר. מצורף קישור למחירון, אולם אנחנו דיברנו עם 5 נוטריונים שונים. חלקם לא הסכימו לקבל תרגום שהוא לא שלהם ולכן רצו שנשלם גם על התרגום. אחד הסכים לקבל את התרגום (מהאתר) אך לא הסכים להתייחס לכך כאל מסמך אחד אלא כשניים ואז המחיר עולה. והנוטריונית שהלכנו אליה בסוף קיבלה את התרגום אך התעקשה לעשות עליו הגהה (במחיר נוסף) וכמות המילים עלתה למעל 300 מילים ולכן גם המחיר עלה... לסיכום שילמנו על כך 850 ש"ח.

חשוב לנו להגיד שהנוטריונים לא התלהבו מלהתייחס לשתי התמציות שלנו כמסמך אחד, אך אנחנו התעקשנו ולעירייה בלרנקה ממש אין שום בעייה עם כך. בנוסף, מכיוון שהאישור הנוטריוני היה לשנינו יחד כמסמך אחד, החתמנו בבית משפט השלום בארץ את חותמת האפוסטיל רק פעם אחת (34 ש"ח לחותמת אחת לשנינו).

להלן התרגום הסופי של תמצית הרישום שלנו לכל המעוניין (בסביבות ה 180 מילים לאחד):

עדכון נוסף: האוטובוסים בקפריסין מאוד מומלצים והנהגים אדיבים ועוזרים מאוד. מחיר נסיעה למבוגר 1.5 יורו (ותינוקות לא משלמים).

לגבי המסמכים: את המסמכים המקוריים (תמצית הרישום בעברית והמסמך עם התרגום והחותמת הנוטריונית) משאירים בעירייה בלרנקה בסוף הטקס ואת הצילומים שומרים אצלכם.

זהו.

אנחנו ממליצים בחום! הליך שפשוט מאוד לעשות לבד (הלכנו לפי ההמלצות בדף שלכם).

אז בהצלחה ומזל טוב לכולם.

לראש הדף

אוקטובר 2013
כתב לנו ג. (הפרטים שמורים במערכת):

איך מתחתנים אזרחית בקפריסין בארגון עצמי

צ'ק ליסט:

  • מזמינים טופס "תמצית רישום" מאתר משרד הפנים.
  • מתרגמים לאנגלית על פי התרגום שבסוף המסמך (נוסח זה אושר ע"י נוטריון).
  • מחתימים נוטריון על התרגום - חותמת נוטריונית.
  • מחתימים את המסמכים (המאושרים ע"י נוטריון) בחותמת אפוסטיל בבית משפט השלום.
  • טבעות עבור שני בני הזוג - כל טבעת היא חוקית. עבור הטקס נדרשות טבעות עבור שני בני הזוג.
  • קובעים תאריך חתונה עם גברת Andry Tzioni‏ - civilmarriage@larnaka.com
  • מזמינים טיסה (לאמיצים - ניתן לטוס ולחזור באותו היום!)
  • מגיעים לטקס בזמן ומתחתנים.

כמה עולה? (מבוסס על המחירים שאנחנו שילמנו)

  • חותמת אפוסטיל בבית משפט השלום - 34 ש"ח (לאדם)
  • כרטיס טיסה - 320 דולר (לאדם)
  • תשלום עבור החתונה - 281 יורו (לזוג)
  • תשלום עבור חותמת אפוסטיל ושליח לניקוסיה - 20 יורו (לזוג)

דגשים (טיפים) לחתונה:

  • המחיר עבור חותמת נוטריון הוא מחיר הקבוע בחוק - חפשו בגוגל "מחירי אישור תרגום נוטריוני"
  • הכתובת של העיריה של לרנקה: Athenon Avenue 38, Larnaca‏ (טלפון: 24816564)
    החתונה לא נערכת בבניין העיריה, אלא בבניין צהוב עם חלונות כחולים בהמשך הרחוב (שאלו בקבלה של העיריה ויכווינו אתכם)
  • ככל הנראה שבשעה שקבעו איתכם, קבעו עם עוד אנשים. נכנסים לפי סדר ההגעה.
  • התשלום לעיריה הוא במזומן בלבד!
  • בעיריית לרנקה אין צלם (ניתן להזמין) - אך אחת מעובדות העיריה תצלם אתכם בכיף עם מצלמה שלכם.
  • חותמת האפוסטיל הקפריסאית, היא תנאי להכרת הנישואים מחוץ לגבולות קפריסין.

הערות:

State of Israel Ministry of the Interior

Civil Register's Registration Statement


Surname: Israeli

Father's Given Name: Israel

Mother's Given Name: Israela

Gender: Male

Nationality: Jewish

Personal Status: Single

Given Name: Israel

Father's Father Given Name:



Identity Number: 123456789

Religion:

Date of Personal Status Alteration:

Country of Birth: Israel

Date of Birth (Jewish Calendar): 26th day of Shvat 5750

Date of Birth (Gregorian Calendar): February 17th 1985

Address: HaYarkon 1, Tel Aviv 12345

Date of Entrance to Present Address: March 10th, 2010

Notes:

I hereby certify that the above statement is a true statement as given by the Civil Register.
This Document has been issued subject to paragraph 29 of the Civil Register Law 1965, at the Chamber of Civil Register in Jerusalem.

On the    15th day of Elul 5773      21th of Augsut 2013


Registration Officer's Signature: Ben Gozi Orel, Documentation Clerk
Office's Stamp: State of Israel, Ministry of the Interior

שימו לב:

  • יש לשנות את כל הפרטים כך שיתאימו לטופס שלכם.
  • מה שמודגש בדוגמא צריך להיות מודגש גם בתרגום שלכם.
  • כמובן, ההערות האלה, הן לא חלק מהתרגום וצריך למחוק אותן :)

המלצות:

  • למי שנשאר ליותר מלילה אחד, כדאי לבלות לילה אחד במקום שהוא לא לרנקה. באופן כללי, לרנקה די משעממת. יש בה מסעדות וברים וחוף אחד.
  • לשכור רכב - קפריסין משולטת היטב כך שלא צריך GPS, מעבר ל- Google Maps.
    [הערת המערכת: בקפריסין נוהגים בצד שמאל של הכביש.]
  • טיול יומי נחמד בכפר Lefkara: הכפר ממוקם על המרגלות המזרחיים של הרי הטרודוס. סמטאות עתיקות ויפות ואווירה רגועה ושקטה (אוקטובר הוא לא חודש מתוייר במיוחד). הכפר ידוע בתעשיית התחרה ואומנות הכסף. אנחנו נהנינו מאוד מהכפר וגם מהנסיעה באיזור ההררי. מהכניסה לכפר הגענו עם האוטו לאיזור העיריה ולאחר סיבוב רגלי ארוך בכפר הקטן. המשכנו בכביש צר ומעוקל אל העמק (ראו מפה למטה). הכביש מטפס ויורד ביערות של מרגלות הטרודוס והוא מאוד מהנה לנסיעה. במהלך הנסיעה על הכביש יש מספר פניות. אנחנו פנינו באחת מהן לכיוון הכפר: Lythrodontas.
    לאחר שיוצאים מאיזור היערות, מגיעים לכבישים משולטים אשר מובילים אל הכבישים המהירים ומשם ללרנקה, ניקוסיה או לימסול - היום הזה היה היום המהנה ביותר מבחינתנו.
  • אגם המלח של לרנקה - אגם גדול שכולו מלח. נחמד לכמה דקות של תמונות.

 

לראש הדף

אוגוסט 2012
כתבה לנו ל. (הפרטים שמורים במערכת):

שלום רב,

נעזרתי באתר שלכם לצורך תכנון חתונה אזרחית בקפריסין. ברצוני להודות על המידע הרב שהיה לי לעזר. מצ"ב מספר הערות הנוגעות לחתונה בלימסול.

  • את התרגום לאנגלית של תמצית הרישום שחתום על ידי הנוטריון צריך להחתים גם באפוסטיל בבית משפט השלום. התרגום שמוצע באתר שלכם נהדר וזכה לשבחים רבים על ידי הנוטריון אליו הגעתי.

  • מלבד זאת יש צורך להביא צילום דרכונים של הזוג וצילום דרכונים של שני עדים במידה ויש. אם אין עדים שבאים עם הזוג, במקום יש עדים מטעם העיריה. כמו כן צריך להביא את כל הטפסים המקוריים והדרכונים.

  • יש ליצור קשר עם משרד הנישואין בלימסול בכתובת: civilweddings@limassolmunicipal.com.cy. אפשר לשלוח להם את הטפסים מראש והם עוברים עליהם לוודא שהכל תקין ובמידה ויש צורך במשהו נוסף הם מעדכנים.

  • יש לתאם איתם מראש את יום החתונה, ויום לפני כן יש להגיע בין השעות 10:00-13:00 ל- Town Hall שם גם נערך הטקס, על מנת לחתום על טופס הבקשה לנישואין. הכתובת היא:

     
    Limassol Town Hall
    23 Arch Kyprianos str P.O.B.50089
    3600 Limassol
    Cyprus

    והטלפון: [+357] 25884345 & 25884354

  • ביום החתונה משלמים 281 יורו עבור הרישום לנישואין, אז נערך הטקס.

  • יש להחתים את האישור באפוסטיל טרם החזרה לארץ על מנת שיוכר כאן. לא ניתן לעשות זאת בלימסול, אלא יש לנסוע לבית משפט השלום בניקוסיה, מרחק של כשעת נסיעה מלימסול. פתוח בימים א'-ו' בשעות 8:15-13:15.

  • פרטים נוספים אפשר למצוא באתר העיריה: http://www.limassolmunicipal.com.cy/marriages.html

לראש הדף

נובמבר 2011
כתב לנו נ. (הפרטים שמורים במערכת):

אני וזוגתי החלטנו להתחתן בחתונה אזרחית מתוך עיקרון וכדי לא לשתף פעולה עם הרבנות הארכאית והשוביניסטית. נעזרנו רבות באתרכם, אך לאחר שסיימנו עם התהליך יש מידע רב שאנחנו רוצים לשתף ולא מופיע באתרכם. יתרה מזאת, חלק מהמידע לא מעודכן - חתונה בקפריסין עולה 280 יורו ולא 220 דולר כפי שפירסמתם. [תודה, תיקנו]

נתחיל בנושא של תמצית הרישום: אחרי שמוציאים תמצית רישום של כל אחד מבני הזוג ממשרד הפנים, מתרגמים בעזרת המסמך שנמצא באתר. המסמך המתורגם צריך לעבור אישור נוטריוני עם חותמת. התעריף של תרגום נוטריוני הוא אחיד ונקבע ע"י משרד המשפטים. כדי לחסוך בהוצאות בקשו מהנוטריון לאשר את שתי תמציות הרישום בתור מסמך אחד (כך אנו עשינו). התעריף עולה בקפיצות של 100 מילים, ושתי התמציות המתורגמות אמורות להיות פחות או יותר 300 מילים.

כמה זה אמור לעלות:

  • 100 מילים ראשונות - 191 ש"ח
  • 200 מילים נוספות - 304=152*2 ש"ח
  • סה"כ כמעט 500 ש"ח לפני מע"מ.
  • אחרי מע"מ - בערך 580 ש"ח.

*יכול להיות שהנוטריון יציע לכם לאשר עותק נוסף של המסמך במעמד החתימה (תמורת תשלום נוסף) אבל אין בזה צורך.

לגבי ההתנהלות מול הרשויות בקפריסין: יש חברות שמציעות חבילות נישואין כאלו ואחרות בקפריסין, חלקן כוללות שהייה במלון וחלקן לא. ממה שבדקנו אפשר בהחלט לעבור את התהליך בעצמכם וזה ממש לא סיפור. כל מה שצריך זה ליצור קשר באימייל עם אחת הרשויות בקפריסין, ולתאם מולם מועד הגעה (חוץ מימי שבת וראשון). לאחר מכן יתכן ותדרשו לשלוח את המסמכים המתורגמים באימייל.

עד כאן לגבי הסידורים מהארץ.

ביום החתונה, מגיעים לעירייה שאיתה קבעתם, ממלאים טפסים וממתינים. לאחר הטקס (המקסים יש לציין) מקבלים את תעודת הנישואין. האגרה למי ששוהה בקפריסין פחות משבועיים (שזה רוב האנשים) היא 280 יורו. השלב האחרון הוא להחתים את תעודת הנישואין בחותמת ממשרד המשפטים (שנמצא בניקוסיה). בעיריית לרנקה עשו זאת בשבילנו תמורת 10 יורו נוספים וידוע לנו על לפחות עוד עירייה אחת שעושה את זה. חיכינו מספר שעות והמסמכים חזרו עם החותמת.

כשחוזרים לארץ הולכים למשרד הפנים עם תעודת הנישואין עם חותמת האפוסטיל ונרשמים כזוג נשוי לכל דבר ועניין. אין צורך לתרגם את תעודת הנישואין היות שהיא באנגלית.

למי שמעוניין להתחתן בעיריית לרנקה, הנה האימייל של אנדרי המקסימה שמטפלת בנושא הנישואין ועורכת את הטקסים: civilmarriage@larnaka.com

לראש הדף

אוקטובר 2011
כתב לנו ר. (הפרטים שמורים במערכת):

אישתי ואני התחתנו הקיץ בקפריסין, כאשר את כל הארגון עשינו עצמאית. לדעתנו, התהליך מאוד קל ונוח (המראנו בבוקר וחזרנו נשואים באותו היום) - וגם חוסך לא מעט כסף (יחסית לסוכנות נסיעות). נעזרנו רבות במידע באתר שלכם - ועל כן נשמח להודות לכם. לאחר שחזרנו, סיכמנו את התהליך במסמך ונשמח אם תוכלו לפרסם אותו אצלכם, על מנת לעזור לזוגות נוספים המעוניינים בחתונה אזרחית.

ארגון עצמי של חתונה אזרחית בקפריסין

בארץ

  1. שני בני הזוג שולחים בקשה לקבלת תמצית רישום למרשם האוכלוסין בפקס 02-6469442. תמצית הרישום, שהיא מסמך רשמי של מדינת ישראל (מודפסת על נייר בצבע כחול) אמורה להגיע תוך שבוע לכתובת המופיעה בתעודת הזהות (השירות ניתן חינם ע"י משרד הפנים). מטרתה היא להוכיח לרשויות בקפריסין את היותכם רווקים. התמצית צריכה להיות מעודכנת - 3 חודשים לכל היותר לפני החתונה.

  2. יש לתרגם את תמצית הרישום לאנגלית, כאשר עיצוב המסמך המתורגם צריך להיות זהה למקור - כל שדה חייב להופיע פיזית באותו מקום בשני הטפסים. שדות שמופיעים כריקים בתמצית בעברית, צריכים אף הם להופיע (כריקים) בתרגום.

  3. יש לקחת את הטפסים לנוטריון על מנת לקבל אישור רשמי שהתרגום זהה למקור. יש לקבל אישור על שני זוגות הטפסים (מקור ותרגום לכל אחד מבני הזוג). העלות היא כ-230 ש"ח.

  4. מוצאים טיסה ללרנקה (למשל ב- Cyprus Airways). יש טיסות סדירות הממריאות ב-7:05 בבוקר מישראל ונוחתות ב-8:00 בלרנקה. הטיסות חזור ממריאות ב-22:35 ונוחתות בארץ ב-23:30, כך שאפשר לטוס, להתחתן ולחזור באותו היום.

  5. יוצרים קשר עם גב' Andry Tzioni, קצינת הנישואין של לרנקה. מומלץ לשלוח במייל את סריקתם של תמציות הרישום ותרגומן המאושר. קובעים שעה ותאריך לטקס (282 יורו, שמשלמים שם, לאחר הטקס). שימו לב, על מנת שהנישואים יוכרו מחוץ לקפריסין (כולל כאן בארץ), יש להחתים "אפוסטיל" Apostille על תעודת הנישואים. אפוסטיל זו חותמת הנעשית רק במשרד המשפטים של קפריסין הנמצא בניקוסיה, ותעודת הנישואין צריכה להגיע לשם פיזית. אתם תצטרכו לנסוע לשם ולבצע את ההחתמה (שעולה כ-6 יורו), או לחילופין, תוכלו לבקש מגב' Tzioni להסדיר את החתימה דרכה בעלות של כ-10 יורו, עם שליח של משרד הנישואים שנוסע לניקוסיה וחוזר בצהרי אותו היום. כמו כן, מומלץ גם לבקש ממנה עותק נוסף של תעודת הנישואין (13 יורו), ולהחתים גם אותו (תמיד טוב שיש גיבוי).

  6. לאחר האישור של משרד הנישואים בלרנקה על התאמת היום והשעה, מזמינים את הטיסה ליום הטקס, וממירים את הכסף המזומן הנדרש לתשלום.

בחו"ל

  1. נוחתים בשדה התעופה בלרנקה ב-8:00, יוצאים בטרמינל 1, ומחכים לאוטובוס/מונית שירות לכיוון מרכז העיר (Grigori Afxentiou avenue). הנסיעה עולה 1 יורו לאדם, לוקחת כ-20 דקות וישנם קווים רבים שניתן לקחת - 407, 409, 417, 418, 419, 431, 446, 456.

  2. יורדים בתחנה והולכים ברגל כ-600 מטר דרומה על Zinonos Kitieos, למשרד בו ייערך הטקס.

  3. כאשר מגיעים למשרד, יש למלא את הטפסים הנדרשים לטקס (באנגלית) ולהציג את הדרכון (על מנת להזדהות מול קצין הנישואין), את תמצית הרישום המקורית (בעברית) ואת התרגום והאישור הנוטריוני המוצמדים לה. צריך להיות סט כזה לכל אחד מבני הזוג.

  4. כאשר כל הניירת מוכנה, כדאי לנוח, להירגע ולהחליף לבגדים חגיגיים לקראת הטקס. מומלץ להביא מצלמה על מנת לתעד את האירוע (הפקידה שמחה לעזור ובעלת ניסיון רב בצילום ע"י מצלמות של מתחתנים). הטקס נמשך כעשר דקות, והוא מאוד נעים וידידותי, מתנהל בשפה האנגלית ע"י קצין נישואים מטעם העירייה. בסופו חותמים על תעודת הנישואין, עונדים טבעות (בלעדיהן לא ניתן לקיים את הטקס, אז אל תשכחו להביא אותן) והופכים לזוג נשוי!

  5. כעת, בזמן שהתעודות מוחתמות באפוסטיל (התהליך לוקח כמה שעות, אצלנו זה היה כ-3 שעות), מומלץ לבלות בטיילת התמרים של לרנקה:
    • להתפנק עם גלידה ב"האגן דאז" הקרוב :)
    • לנוח על החוף / לרחוץ בים.
    • לאכול ארוחת צהריים באחת המסעדות בטיילת.


  6. לאחר שאוספים את התעודות עם חותמת אפוסטיל, ניתן לחזור לשדה התעופה.

בארץ

שינוי הסטטוס מתבצע על פי הנוהל "שינוי במצב אישי" (פרטים נוספים ניתן לקבל בטלפון 3450*). על מבקש השירות להמציא ללשכת מינהל אוכלוסין (מכיוון שהחתונה הייתה בחו"ל, יש חובת נוכחות אישית):

  • תעודת הזהות של המבקש.
  • תעודת הזהות של בן/בת הזוג.
  • דרכון ישראלי.
  • שתי תמונות פספורט.
  • תעודת נישואין - עליה להיות מאושרת ומאומתת כנדרש (חותמת אפוסטיל).

מכיוון שתעודת הנישואין היא באנגלית - אין צורך בתרגום נוטריוני בארץ.

הערות

  • גב' Andry Tzioni הייתה מאוד נחמדה, ובאופן כללי כל החוויה הייתה מאוד חיובית. הבירוקרטיה היא די מינימלית (שם, במשרד, יש רק חתימה על טופס ואימות פרטיכם המודפסים). מה שכן, מכיוון שהיא קצינת נישואים די עמוסה, יש לקחת בחשבון שייתכן וייקח לה זמן לענות לכם במייל, אז יש להיעזר בסבלנות ולא לצפות לתשובה בהכרח באותו היום.

  • לרנקה מאוד דומה לתל אביב של לפני כמה עשרות שנים, והתושבים המקומיים נחמדים ושמחים לעזור. אנחנו היינו שם רק כמה שעות במצטבר, אך ישנם זוגות שמשלבים את הנישואים עם חופשה ארוכה יותר בקפריסין, או ממשיכים בטיסה מקפריסין לאירופה.

  • מזג האוויר בלרנקה בקיץ דומה מאוד למזג האוויר במישור החוף בארץ - חם מאוד, כמעט ואין עננים ולחות גבוהה. מומלץ להצטייד במקדם הגנה, משקפיים וביגוד מתאים.



חברים ב- עוצב על ידי