הנכם צופים בגירסת הדפסה של הדף/מאמר הנוכחי.
לחצו כאן לגירסה המקורית

תיירות חופשית

מלונות

משרדי נסיעות

נוסעים לחו"ל


 


מלונות


פיניתם ימי חופש. עשיתם בירורים כדי לבחור מלון. מצאתם סידור לילדים. שילמתם מאות או אלפי שקלים. לא מגיע לכם פינוק?
אם בחרתם במלון שנתון תחת השגחה דתית, אל תצפו להרבה.
בסוף השבוע:
- אין אספרסו
- אין לחמניות טריות
- אין קפה רותח
- אין חביתה חמה בבוקר שבת. התחליפים - שקשוקה או ביצים קשות - מוכנים מראש
- יש רק מזון שהוכן לפני כניסת השבת
- לא משמיעים מוזיקה בלובי (ברוב המלונות)
- המעלית מקרטעת ("מעלית שבת")
- ההפעלה של המזגנים עפ"י חיישני הטמפרטורה מבוטלת
- אין אירועים בליל שישי
כל השבוע:
- כל המסעדות מוגבלות בכשרות (מנות מעורבות בשרי/חלבי, פירות ים וכו' - תשכחו מזה)
- לא תקבלו קפה הפוך בסוף ארוחה בשרית
- מוגשים רק יינות תוצרת הארץ עם הכשר (אחת הדרישות למתן הכשר ליין, אגב, היא העסקת יהודים בלבד בתהליכי הפקתו)
- אין קוניאק ומספר משקאות חריפים אחרים (או שהם מוסתרים בארון מתחת לדלפק המשקאות)
בפסח:
- כל ה"רום סרוויס" מוגש בכלים חד פעמיים החל מכשבוע לפני החג
(על פי נוהל של הרבנות)


קראו גם:
אספרסו, סיפור אמיתי קצר מאת ניצן.



וחוץ מזה, אתם משלמים יותר ומממנים מכוני הלכה ומשגיחי כשרות!
המלון מוציא כסף רב בשל דרישות השגחת הכשרות:
קונים תחליפים יקרים (כדוגמת גבינת טופו במקום שמנת פרווה) כדי למתן את הפגיעה באיכות המנות, שנגרמת עקב הגבלות הכשרות
קונים מזון בהכשרים מהודרים, לדרישת המשגיחים (בועז סילברה, סמנכ"ל שרתון ת"א:
"על פי בקשת הרבנות, אנחנו קונים פטרוזיליה, חסה ושמיר רק מגוש קטיף, והם מגיעים אלינו בדרגת הכשרה גבוהה מאוד ובמחיר גבוה ב 30% מהרגיל." מוסף הארץ - גלריה,
(15.11.99
קונים מזון יקר שמסוגל להחזיק מעמד מיום שישי עד מוצ"ש (סילברה: "אנחנו מקפידים לקנות ביום שישי חלות באיכות הגבוהה ביותר, לא חוסכים, והן מחזיקות מעמד יופי בשבת.")
המלון מעסיק משגיחים (כ-3 בממוצע למלון), אשר תנאי השכר שלהם גבוהים בהרבה מאלה שבהסכם הקיבוצי של עובדי המלונות (קרוב ל 6,000 ש"ח לעומת 3,500 ש"ח בממוצע בהסכם הקיבוצי). כמו-כן המשגיחים, ולעיתים כל משפחתם, שוהים במלון בסופי השבוע, דבר המתבטא בעלות נוספת של כ 70,000 ש"ח בשנה לכל המלונות יחד.
(לפי דברי דן ירדן, הכלכלן הראשי של התאחדות בתי המלון, שהובאו ב"הארץ" 11.1.00)
המלון משלם לרבנות אגרה שנתית, בגובה 3,000-10,000 ש"ח, תלוי בגודלו.
(עפ"י דן ירדן, "הארץ" 11.1.00)
יש "בזבוז משווע של מזון, שנזרק לפח ברגע שנעשית הפרה קלה של דיני כשרות" ((ארנה קזין,מוסף הארץ - גלריה, 15.11.99
המלון רוכש מכונות-שבת ו"פטנטים" מיוחדים אחרים: מעליות שבת, דלתות אוטומטיות, ברזים מכניים, תנורים, מכונות ייצור קרח, מיחמים, חדרי שירותים אלקטרוניים, מכשירי בקרת חום במזגנים ועוד.
המכונות הנ"ל גורמות לבזבוז אנרגיה ולבזבוז מים (ישראל רוזן, ראש מכון צומת - מכון שממציא פטנטים מסוג זה: "נכון, יש בזבוז אנרגיה, המים גולשים מהמיחם, התנור ומכונת הקרח עובדים פעמים רבות לשווא. אבל זה יותר טוב מלהפעיל תנור כל השבת. זה חיסכון בהשוואה לשיטות של הסבתא, הפעלת מכונות מיום שישי ועד מוצאי שבת").
מוסף הארץ - גלריה, 15.11.99


לראש הדף




משרדי נסיעות


נכון שלא חשבתם שמשרד נסיעות צריך להעסיק רב? אז ב"נתור" חשבו על זה, והם מעסיקים אדם בתפקיד רב החברה!
(אנחנו יודעים כי הם התגאו בזה במודעה בעיתון) מי שרוצה לשלם עבור טיול בלבד ולא עבור מנגנון דתי, כדאי שיפנה לאחת החברות האחרות.


לראש הדף



נוסעים לחו"ל

התכוננו למפגש עם דוכן חב"ד בנתב"ג!

מאיפה לחב"ד יש כל כך הרבה כסף לפעולות ההחזרה בתשובה?
אם אתם טסים אל-על, יש לכם חלק בזה. הרבי מלובביטש מוסר לכם תודה רבה!
El Al - Chabad - El Al


אלימות חרדית משתוללת בשחקים בתוך מטוס של אל-על, למול אוזלת היד של המאבטחים - קראו כאן את הסיפור. המאבק אכן נשא פרי והסרט המשוקץ לא הוקרן במטוס.


לראש הדף